januari 2014
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 21jan
  Roedel teckels in de sneeuw

  Roedel teckels in de sneeuw

  Stefke heeft de foto’s weer verzorgd, en Jeeraar heeft het verhaal weer geschreven:
  Het heeft vannacht gesneeuwd en het ziet er buiten fantastisch wit uit. Dat was hard nodig voor de motivatie en het skiën. Helaas was bij Marianne de pijn in haar arm vanochtend niet over. Ondanks de goede nachtrust besloot ze al voor het ontbijt om vandaag niet te skiën. Het ontbijt was overigens verrukkelijk, want Boudewijn had eieren gebakken. De 2 emmers koffie en het gebakken ei zorgden voor voldoende energie om de zin in het skiën te activeren. Dus met de hele groep, behalve Marianne, zijn we in en door de sneeuw naar de lift gelopen.

  Een heerlijk gevoel. Geen groene weides meer, geen bruine bossen, geen zwarte wegen. Alles was wit. We hebben vandaag opnieuw Finkenberg bezocht. Door de laaghangende bewolking (mist) en de sneeuwval was het soms erg sportief skiën. Doordat er weinig zicht was, moest er erg allert geskied worden. Voor Bea & Rudi was het tot aan de koffiestop nog wel te doen, maar na de koffie zijn ze terug gegaan naar het appartement om Marianne gezelschap te houden. De rest is doorgegaan. Deze keer hebben we de Harakiri maar niet gedaan, omdat de helikopters niet konden vliegen vanwege het slechte zicht. We hebben de hele dag lekker geskied en er zijn ook vandaag gelukkig geen gekke dingen gebeurd. We hebben vele leuke en afwissende kilometers afgelegd.

  Na de lunch besloten we om weer richting Lanersbach te gaan. De zware omstandigheden zorgden ervoor dat een aantal van ons er aan toe was om te stoppen. Dus in een lekker tempo gingen we terug. We zouden in één keer door skiën, maar omdat ik met korte ski’ s ski, kan ik niet zo snel glijden en daardoor raakte ik de groep kwijt. En de weg…. Dus helaas nam ik de verkeerde afslag en kon opnieuw een lift helemaal naar boven nemen. Dat was wel balen, maar het was niet anders. Na ruim 45 minuten kwam ik de groep weer tegen. Ze zaten in een kroeg en zouden net weer verder gaan. Dus kon ik samen met hun verder.

  Naarmate we lager kwamen, werd de sneeuwkwaliteit weer slechter. Dus met veel “gehak” kwamen we langzaamaan dichter bij Lanersbach. Jan en Jeffrey zijn met de lift naar het dal gegaan en de rest is gaan skiën. Tegen 16:00 uur waren we terug bij ons appartement, waar een heerlijke cupcake en koffie en thee klaar stond. Lieneke was enigszins onrustig, want ze had om 5 uur een afspraak met Berna voor een heerlijke massage. De rest naam een kop koffie, thee of bier om vervolgens lekker te chillen. Ook de droge worst kwam vanmiddag weer op tafel. Lieneke, ook wel Lawieneke genoemd, is inmiddels terug van haar fantastische massage door Berna. Aan haar gezicht te zien was het het geld dubbel en dwars waard. Ook vanavond gaan we weer eten in Sporthotel Kirchler. Gisteren konden we kiezen uit een maaltijd, maar ik ben vergeten wat ik ga eten. Daarover morgen meer. Stefke en ik zijn, net als iedere avond, aan het webloggen. Stefke doet de foto’ s en ik de tekst. Het is nu 18:40 uur en over 10 minuten gaan we eten. Dus wordt de weblog weer na 22:00 uur geupdated.

  Zo, het voer zit erin. En het was weer verrukkelijk! Er is eerst soep gegeten en daarna tartiflette, lamsbout, Heek en iets vlees-achtig gegeten met een heerlijke yoghurt-dessert na. Voldaan zijn we teruggelopen in de sneeuw naar het chalet. We zijn nu de weblog aan het maken en aangezien het erg stil, verwacht ik dat iedereen op tijd in zijn of haar mandje ligt. Morgen willen we naar de Hintertux. Dit is een skigebied met als letterlijk hoogtepunt de gletsjer op bijna 3500 m. hoogte. Eerst moeten we een stukje met de bus, want per ski is het gebied niet te bereiken. We hebben erg veel zin in. Tot morgen!

  Cheerio, Sjeeraar.

  Klikkerdeklik veur de ploatties (ook nog een paar van gisteravond)

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 21:08

One Response to “SNEEEEEEEEEEEEUUUWWWWWWWWW!!!!!”

 1. Jasper Says:

  Ziet er goed uit teckeltjes. Geniet er morgen van!

Leave a Reply