januari 2014
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 23jan
  Prachtige omstandigheden

  Prachtige omstandigheden

  Jeeraar heeft wederom inspiraazie:
  Het is toch niet waar? Alweer mooi weer? Het wordt wel wat eentonig. Maar daar komt morgen verandering in. Er wordt gigantisch veel sneeuw verwacht. Het gaat vannacht al beginnen en er wordt zo’ n 40 cm verwacht, en dan niet horizontaal maar verticaal. Dat beloofd veel goeds.

  Vandaag zijn we na het ontbijt tegen 9 uur naar boven gegaan. Het plan is om vandaag alle pistes te skiën die we nog niet hebben gehad. Rudi & Bea en Daniël & Judith zitten vandaag in de ziekenboeg en gaan helaas niet mee. Ook Den Vloam doet even rustig aan en wil later op de dag met Daan & Juut op pad gaan. Rudi & Bea willen gaan wandelen, want Rudi is nog steeds niet fit genoeg om opnieuw een loodzware skitocht te maken.

  Het was prachtig weer en de pistes lagen verrukkelijk bij. Vanuit het gebied Lanersbach zijn we al skiend naar het gebied van Mayrhofen gegaan. Het wemelde vandaag van de paragliders. Een aantal van hen starte op de piste, wat een erg mooi gezicht is. Paragliden lijkt met erg leuk, misschien ga ik nog wel eens een cursus nemen.

  Na de koffie met apfelstudel zijn we met de lift naar Mayrhofen afgedaald. Na een korte wandeling zijn we in de megagondel voor maximaal 150 personen naar het skigebied Ahorn gegaan. Dit is een klein gebiedje aan de andere kant van Mayrhofen. De zon scheen ook hier lekker en na een paar mooie afdalingen hebben we heerlijk gegeten. De caloriën vliegen eraf, dus konden we ons wel een mega vette lunch permiteren. Dus behalve soepen en hamburgers, werd er ook volop genoten van currywurst mit pommes.

  I.v.m. de tijd moesten we weer naar de overkant. Dus via een hele lange geprepareerde, maar ijzige piste gingen we in een ras tempo naar het dal. De piste was erg ijzig, maar zeer goed te doen. Het laatste stuk was aangelegd op een groene weide (zie foto’s). Uiteindelijk zijn we weer lopend naar de Penkenbaan gelopen, om vervolgens al skiënd weer naar het dal van Mayerhofen te gaan. Onderweg hebben we in onze stamkroeg Waldhütte een traditionele choco-rum gedronken. Dankzij Olaf konden wij de portemonnee dicht houden, dus bij deze danken we Olaf >>> Olaf bedankt! Het laatste stukje afdaling ging opeens erg makkelijk en vrij vlot gleden we naar het appartement. De rest was er al en hebben zich prima vermaakt, behalve Juut. Ze was de hele dag ziek en heeft haar bed niet verlaten. Rudi & Bea hebben gewandeld en Daan is samen met Den Vloam een rondje wezen skiën. Iedereen, behalve Juut heeft zich prima vermaakt.

  Nu zit iedereen lekker te chillen. Er wordt gelezen, gebeld met het thuisfront, foto’ s en film gekeken en niet onbelangrijk, gedronken. Onze gastdame en gastheer Berna & Boudewijn hebben een vrije dag, dus de traktatie moesten we vandaag missen. Vanavond gaan we naar de pizzeria, want ook ons vaste schransadres heeft verlof. Althans voor ons, want we krijgen er niets.

  20:30 uur: De pizza’ s smaakten voortreffelijk en het was weer erg gezellig. Helaas waren Juut & Daan er niet bij, maar dat was geen verrassing. We hebben wel een doos met pizza meegenomen voor Daan en/of Juut.

  Inmiddels is het gaan sneeuwen, zoals verwacht. We hopen er morgen nog een leuke skidag uit te persen, maar dan moeten de weergoden wel meewerken. Plannen hebben we nog niet, we laten het even afhangen van het weer.

  De volgende weblog zal waarschijnlijk zondag worden geupdated, maar dat zien we wel. Eerst maar eens genieten van de herinneringen en de weblog.

  Cheerio, Sjeeraar.

  HIER de foto’ s van vandaag

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 21:07

Leave a Reply