januari 2014
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 24jan
  De laatste borrelt op de piste

  De laatste borrelt op de piste

  Stefke de foto’s, en Jeeraarrrrrrrr weer het verhaal:
  De laatste skidag alweer. Vannacht is er een bulte met snei gevallen en het sneeuwt nog steeds. Dat belooft weinig zicht, maar boterzachte pistes. We hebben er zin in. Juut heeft vannacht goed doorstaan en wil vandaag ook skiën. Ze doet het echter wel rustig aan, dus Daan & Juut gaan niet met ons mee. Met het alom bekende en overheerlijke ontbijt achter de vreetsteentjes gaan we met 10 man naar de lift.

  Het zicht is inderdaad wat minder, maar de wereld is er niet minder mooi om. Alles is wit, ook de gisteren nog groene en bruine flanken van de bergen. Uit de lift hebben we gelijk een fantastische mooie piste genomen. Iedereen genoot ervan. Daarna zijn we doorgeskied naar het gebied van Mayerhofen. Het zicht werd steeds slechter en de pistes ook. Voor sommigen onder ons een genot om op en door losse sneeuw te skiën, voor anderen een hel. 😉

  En toen gebeurde het: Annie maakte een rare val waarbij ze haar linkerknie heeft verdraaid (TOEVOEGING STEFKE: [familie Knots modus aan] ” Hé mens wat ben je weer onhandig!” [Familie Knots modus uit] ). Ze heeft nog getracht verder te gaan, maar helaas ging dit niet. De rest van de groep ging door naar een voor ons bekend restaurant; Stefke bleef bij Annie achter. Olaf en Den Vloam hebben bij een lift gemeld dat Annie van de piste moest worden gehaald. En terwijl wij zaten koffie te drinken, werd Annie met een pistebully naar het liftstation van Finkenberg gereden (toevoeging Stefke: Tussen 2 flink-gebouwde-oostenrijkse-piste-helden-ingeklemd 😉 ). Wat een luxe en wat een belevenis voor Annie. Ze is vanuit Finkenberg met de bus naar Lanersbach gegaan.

  Na de koffie zijn Rudi & Bea terug gegaan naar het skigebied van Lanersbach. Bea had er genoeg van en Rudi is een stukje met haar meegeskied. Hij is terug gekomen, net als Stefke. We hebben elkaar weer getroffen in een restaurant om te lunchen. Voor de laatste keer Kaiserschmarren en dan rustig aan weer terug. Ook Lieneke en Marianne hadden er genoeg van en zijn ook met de lift naar Finekenberg gegaan. Helaas moesten ze een paar uur wachten op de bus, maar ze hadden geluk. Er stonden een paar Belgen die met de taxi naar LAnersbach gingen en ze mochten meerijden.

  Wij zijn met een uitgedunde roedel Laffe Teckels skiend terug gegaan naar Lanersbach. De pistes werden steeds moeilijker en we besloten om een schnaps te drinken bij het Vogelnest. Hier zaten Juut & Daan ook en na een heeeeerlijke chocorum zijn we terug gegaan. Stefke en Rudi gingen met de lift, de rest ging voor de laatse keer over het lastige bergpad naar het dal. Ik ben gelijk terug gegaan en Olaf, Den Vloam, Bruggenkamp en Daan & Juut zijn nog één keer naar boven gegaan voor de allerlaatste afdaling.

  Tegen half 5 was iedereen weer terug en werd er voor de laatste keer lekker nagekletst en stoere verhalen over vandaag verteld. Middelpunt van de belangstelling was natuurlijk Annie. Het gaat redelijk goed met haar en ze loopt alweer voorzichtig.

  Straks gaan we voor de laatste keer uit eten in Sporthotel Kirchler. Het wordt ongetwijfeld weer erg gezellig en het zal wel weer verrukkelijk smaken. Oostenrijk is en blijft een mooi, vriendelijk, gastvrij, culinair en prachtig land. Volgend jaar maar weer een wintersportvakantie boeken ergens in dit 2e thuisland?!

  Cheerio, Sjeeraar.

  De allerlaatste actiefoto’ s van deze week

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 18:48

One Response to “Annie in de pistebully…”

 1. k@@tje Says:

  Jullie hebben weer een prachtige week achter de rug, afgezien van Annie’s “unfall”. Top!

Leave a Reply