juni 2014
Z Z M D W D V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 28jun
  Lekker spannend wandelen...

  Lekker spannend wandelen…

  We hebben vannacht geslapen als dijkwerkers en het zonnetje scheen vollop toen we om 9:00 de luiken open deden. We hebben heerlijk uitgebreid ontbeten en hebben ons toen klaar gemaakt om te gaan wandelen. We hebben geen kaart of andere informatie, dus we gaan gewoon op de bonnefooi. Ik heb wel een GPS bij me, maar daar zit geen TOPO kaart van Duitsland in, dus geen kleine paadjes of weggetjes te zien. We zetten gewoon het “kruimelspoor” aan zodat we altijd terug kunnen komen 🙂

  We zijn vlakbij de kempif de bossen ingedoken en het is hier echt heel mooi om te lopen. Allemaal “waldwegen” en heel mooi bos. We zien overal mooie vogels zoals de Rode Wouw, Buizerds, en zelfs Klauwieren! (zie de foto’s). Na een poosje kwamen we bij een informatie bord met ook veel waarschuwingsborden er omheen. Het blijkt dat hier een groot militair oefenterrein is geweest (“Truppenübungsplatz Münsingen”), en daar kan nog allemaal scherpe munitie liggen, dus je mag alleen op de aangegeven paden lopen en absoluut niet daarbuiten. Er zijn ook diverse uitkijktorens de je mag beklimmen, alleen moet je wel de sleutel ophalen ergens in het dorp, en dat hebben wij dus niet kunnen doen.

  We hebben een prachtig rondje gelopen en genoten van de stilte en de natuur. onderweg nog een schaapskudde tegen gekomen en heel veel mooie vlinders. Via het plaatsje Zainingen zijn we weer terug gelopen naar de kempif. Daar hebben we nog de kerk en het dorps-bakhuis “Bakhaus Zainingen” bezocht, waar 2 dames de oven aan het opstoken waren om brood te bakken. Het laatste stuk hebben we nog een bui op onze kop gehad, maar daarvoor hadden we de regenjasjes en poncho’s bij ons… Uiteindelijk hebben we bijna 20 kilometer gelopen in 3 uur 50 minuten en waren we aardig “aan de lat”. Het kannonnetje van Grolsch hakte er daarna ook aardig in! 😉

  Het kerkje van Zainingen en de hofvijvert ervoor...

  Het kerkje van Zainingen en de hofvijvert ervoor…

  ’s Avonds zijn we gaan eten in het restaurant op de kempif (Hawai- en Jägerschnitzel met “gemischten salat und pommes” en een joekel van een ijscoup toe!), en helemaal volgevreten en al na-boerend schommelden we weer terug naar de kempert… Daar aan de thee en Espresso (ja-ja… Ik heb m’n Espresso masjientje mee genomen!) en daarna lezen en foto’s sorteren op de mekboekkert, en genieten van het naderend onweer. Na een zeer leuke 2e vakantiedag vielen we in slaap terwijl de regen met bakken uit de hemel kwam…

  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 20:25

Leave a Reply