juli 2014
Z Z M D W D V
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 01jul
  Altitude-Selfie

  Altitude-Selfie

  We staan vandaag op met strak-blauwe hemel… Skitterrond weer dus! We hebben lekker buiten in het zonnetje ontbeten en hebben ons toen klaar gemaakt om te gaan wandelen. We gaan vandaag met de fiets naar de lift van Ehrwald en daar gaan we met de lift omhoog en gaan dan de Brendlisee-Tajatörl-Coburger-Hütte ronde lopen. Dat is een rondje van zo’n 4 uur met een totaal stijgen van zo’n 900 meter (en ook weer dalen dus).

  Het eerste stukje op defiets naar Ehrwald ging heul lekkert (noar benee) maar het stuk daarna omhoog richting de lift “war ein bischen Anstrengend” :-[ Bezweet en met verzuurde benen kwamen we aan bij de lift. Daar hebben we een retourtje gekocht en zijn in de lift gestapt. Het is zoals gezegd skitterrond weer en de uitzichten zijn adembenemend. We hebben voor onze ski-vriendjes nog even wat foto’s gemaakt van de nieuwe lift in aanbouw – die de oude 2-zitter moet vervangen – en zijn toen aan de wandeling begonnen.

  Annie kust een Haflinger

  Annie kust een Haflinger

  We doen de rond andersom als in de gids beschreven staat, want dat is volgens ons leuker. En achteraf was dat ook zo. Over de wandeling kan ik ellelange verhalen vertellen, maar eigenlijk vertellen de foto’s alles! het was echt skitterrond! Prachtige vergezichten en natuurschoon. Ik heb onderweg zelfs nog een roedeltje Kruisbekken gezien en een paar foto’s kunnen maken! We eindigden de soms best pittige tocht bij de Seebenalm en daar hebben we een Goulashsuppe en wat drinken besteld. Toen we die op ons gemakkie aan het opeten waren vroeg ik Annie hoe laat het was en hoel laat de laatste lift naar beneden ook al weer ging. Toen bleek dat de laatste lift over 3 kwartier ging en de bordjes gaven aan dat het nog anderhalf uur lopen was naar de lift!!!! Jeumig!!! Gauw hebben we de boel in onze hals gegooid en zijn toen half-rennend naar beneden gestoven… We leken wel deelnemers aan de Redbull X-ALps! Uiteindelijk hebben we de lift 1 minuut voor sluitingstijd gehaald! 2x zo snel als stond aangegevn dus :-). Totaal aan de lat maar wel voldaan stapten we de lift in. We waren dus écht de laatsten want na ons ging de lift uit…

  Eenmaal beneden zijn we op de fiets gestapt en met een rotvaart berg-af naar Ehrwald esjeest. Daar nog even de Spar aangedaan en toen weer terug naar de kempif. Daar uiteraard weer een hassebassie en wat snaaiwerk naar binnen gewerkt en een soeppie genomen (Annie) zodat we niet hoefden te koken. De avond werd doorgebracht met webloggen en Yahtzeen en onder “het genot” van een behoorljk onweer vielen we in slaap. Morgen gaan we verkassen richting het Ötztall.

  Aj HIER klik’n kuj een bult fotogies bekiek’n

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 09:11

One Response to “Een prachtige dag voor de Seebensee-ronde”

 1. Patries Says:

  Wat een heerlijke vakantie zo te lezen en te zien!

Leave a Reply