juli 2014
Z Z M D W D V
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 04jul
  Stefke an Annie op een bankie

  Stefke an Annie op een bankie

  En ik mag het nog een keer schrijven, Anita dus……
  Vanmorgen hadden we de wekker om half 8 gezet, omdat we de kempert om 9 uur bij de garage moesten brengen. Buiten was het nog te koud om te eten, dus lekker met het kacheltje aan ontbeten. Om 5 over 9 reden we van de camping af en om 7 over 9 waren we bij de garage…200 meter, alsof we dit bedacht hadden met het uitzoeken vd camping.

  We hadden bedacht om te gaan fietsen, dit omdat we na de zware tocht van gister, onze knieën, benen en enkel (Jef) het nog zwaar hadden. Dus rustig aan relaxed fietsen door het brede dal van Huben-Längenfeld. We zijn eerst gestopt bij de Pestkapelle; vroeger mochten de slachtoffers van de pest niet bij het dorp begraven worden, maar aan de andere kant vd rivier, dus bij deze Kapelle. Hierna doorgefietst naar een mooie waterval, deze begon met een openluchtmuseum, verschillende huisjes waar men vroeger in woonde (een blokhuisje) en een serie watermolens die gebruikt werden voor korenmalen, houtzagen en bewerken van vlas. Na dit bekeken te hebben zijn we (toch) 120 meter omhoog gelopen naar de waterval, en terug ben ik nog even op m’n plaat gegaan…. Dat heb je als het te makkelijke gaat… Maar gelukkig is het met een schaafwond op mijn onderbeen goed afgelopen. Tja, gebeurt mij wel vaker in de vakantie  (2012- La Fouly-bij een rivier oversteken)

  Afijn, na dit zijn we verder gaan fietsen tot dat het dal weer smal werd en je alleen langs de drukke weg kon gaan. Dit hebben we even geprobeerd, maar na een ruime kilometer zijn we toch teruggegaan, want het ging te veel naar beneden… En ja je moet ook weer terug omhoog. Toen maar weer op ons gemak richting Huben, onderweg in het dorpje Längenfeld op een terrasje lekker koffie en ijs genuttigd en nog een kerrekkie bekeken. Hier kregen we telefoon van de garage: de airco kon niet afgevuld worden, want er was een slang lek. Kon helaas niet direct gemaakt worden, omdat deze slang eerst besteld moest worden…. We zijn gelijk maar rechtstreeks naar de garage gefietst, want het was inmiddels half 3. Toen terug naar de camping en is Jef gelijk gaan zoeken op internet naar een garage in de buurt van Greifenburg. Nu hebben we een afspraak woensdag a.s. in Lienz om 9 uur, dus daarvoor moeten we in G’burg zitten.

  Het is inmiddels half 6 en Jef heeft de barbecue aangestoken. Het is helemaal bewolkt, maar nog een lekkere temperatuur om buiten te zitten en te barbecuen! Het plan is om morgen weer verder te reizen We gaan via de pas de “Timmelsjoch” naar het Passeiertal in Italië, naar een camping in het dorp Saltaus. Hier is ook een lift en er je kunt er parapenten. De landing is 100 meter naast de camping. We zullen zien! Nu gaan we lekker bbq-en en ik zeg: Oant moarn!
  HIER klikken veur de plaogies.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 20:42

One Response to “Fietsen door het dal en de toerist uithangen”

 1. k@@tje Says:

  Het is wel echt een prachtig dal waar jullie zijn zeg. Wordt daar ook gevlogen? Geniet nog lekker!

Leave a Reply