juli 2014
Z Z M D W D V
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 05jul
  Wolke en sneeuw op de Timmelsjoch

  Wolke en sneeuw op de Timmelsjoch

  Hier de weblog van zaterdag 5 juli, geschreven wederom door Anita.
  Toen we vanochtend wakker werden rond half 10, was het bewolkt en gelukkig droog. Gisteravond hadden we weer regen, gelukkig begon het nadat we klaar waren met bbq’en. Vandaag gaan we verder reizen naar Italië. Nadat we hadden ontbeten, opgeruimd en afgerekend. gingen we op weg naar het zuiden rond half 12. Via de pas de “Timmelsjoch” (2470m) reden we Italië binnen. De pas was heel mooi om te rijden, helaas door laaghangende bewolking, niet altijd goed zicht, maar des te meer indrukwekkend was deze weg. Vooral het deel naar beneden (Italiaanse gedeelte) was best steil en af en toe was de weg best smal. Bovenop de pas zijn we natuurlijk even gestopt om de toerist uit te hangen, maar dit hadden we gauw gezien, dus weer verder. Beneden in het dal (het Passeiertal) kon je al merken dat het al behoorlijk warm was, ongeveer rond de 30 graden.

  Iets na 2 uur kwamen we bij de camping aan in Saltaus. Dit dorpje ligt ongeveer 9 km boven Merano in het Passeierdal. We moesten een klein uurtje wachten tot dat de receptie open ging, dus zijn we op de camping alvast maar een plekje uit gaan zoeken. Het is een mooie rustige camping aan een grote rivier met grote plaatsen. We zagen al af en toe parapenters in landing gaan, dus zijn we gelijk maar ook even naar de landing gelopen. Deze ligt op ruim 5 minuten lopen van de camping! Vooraan de camping is de gondel lift die je naar de top (Klammeben 1980m) of Mittelstation (Prenn 1404m)  brengt!! De camping ligt zelf op 490m. Ideaal als je van parapenten houdt!! Maar bovenop de Klammeben kan je ook heel mooi lopen. Door het dal loopt zonder te veel hoogteverschil een fietspad langs de rivier, kan je naar Merano, of richting St Martin op de fiets.

  Het is nu inmiddels kwart over 9. We hebben heerlijke macaroni a la Stefke gegeten, heerlijk! Lekker fris gedoucht en over een 3 kwartier zijn  we klaar voor de wedstrijd Ned – Costa Rica! We hebben voor 10 euro onbeperkt wifi.

  Wat we morgen gaan doen…. tja, hangt van het weer af…. Als het morgen droog is gaan we met de lift naar boven. Misschien gaat Jef wel vliegen of we gaan gezellig weer een mooie route lopen.  Groetjes. Annita.
  HIER de foto’s

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 20:37

Leave a Reply