juli 2014
Z Z M D W D V
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 10jul
  Stefke in de lucht boven Saltusio

  Stefke in de lucht boven Saltusio

  We stonden vandaag op met een prachtige blauwe hemel. Het beloofde een skitterronde dag te worden! We waren vergeten broodjes te bestellen dus Jan en Lieneke zijn even naar de winkel gereden om een lading anus-brötchen op te halen… Na het ontbijt hebben we de planning doorgenomen voor vandaag: Stefke en Bruggenkamp gaan vliegen, en Annie en Lienepien gaan fietsen. En de dames hopen op tijd te zijn om e.e.a. te filmen en te fotograferen. Ik heb even het zadel van mijn fiets anderhalve meter omlaag gedaan zodat Lien er ook op kon fietsen, en toen zijn Jan en ik met de pakzak op de rogge naar de lift gelopen. Daar stond inmiddels een rij tot buiten, want hele volksstammen hadden bedacht om te gaan wandelen vandaag…

  Na kaartjes te hebben gekocht en 3 liften wachten konden we dan eindelijk omhoog. Ik had op internet de weersvoorspelling al bekeken en gezien dat de windrichting ’s morgens ZZO zou zijn en ’s middags zou krimpen naar NNO… Dus hoopten we om nog op de hoge start (Klammeben) te kunnen starten maar helaas… Toen we uit de lift stapten zagen we dat de vlag op de start al helemaal de verkeerde kant op stond. Jammert! Nou ja, dan maar naar het Mittelstation (Prenn) want daar stond de wind wel goed omdat het in de lij zit en de thermische up-wind sterker was dan de meteo wind. Bovendien zagen we daar de tandems ook wegstarten dus dat moest kunnen. We moesten nog wel even een kwartier wachten, want he liftpersoneel had pauze. Toen hebben wij ook maar een bakkie genomen op de Alm 🙂

  Eenmaal aangekomen op Prenn hebben we de boel uitgepakt en ons klaar gemaakt. Ik ben als eerste weggestart (joh….) en Jan even later ook. Het is een prachtig vlieggebied en hier en daar konden we de belletjes al vernemen. Helaas waren deze nog niet sterk genoeg zodat we 20 minuten later landden op de landing bij hotel Appelhof. Daar waren de dames ook gearriveerd en zo konden zij de landing op de gevoelige chip vastleggen. Het was inmiddels smoorheet dus et inpakken was geen sinecure. Eenmaal terug op de kempif hebben we heerlijk in de schaduw van de Moerbei onze broodjes opgegeten. De rest van de middag hebben lekker ontspannen op de kempif en gelezen en getwijfeld of we nog een keer omhoog zouden. Maar het was hier en daar een beetje aan het overontwikkelen en de wind trok aan, dus we besloten dat niet te doen.

  ’s Avonds hebben Jan en Lieneke Nasi gemaakt en Stefke en Annie hadden noodles en salade. Daarna koffie en thee, en toen was het al weer tijd om gezellig te gaan Yahtzeen met z’n vieren! 😉 Dat was uiteraard weer erg gezellig, en een uur of 12 was het feest afgelopen en gingen we te bedde…
  HIER de foto’s van vandaag…

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 20:32

Leave a Reply