augustus 2014
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 02aug

  Vannacht heeft het af en toe wat geregend, en als ik na een prima nachie slaap de rits van de tent open doe is het dampig in het dal… De blauwe lucht is hier en daar al te zien en de zon priemt er al doorheen. Als het meeste vocht weggedampft  is wordt het wel vliegbaar.

  De schoenen van Fred Flintstone

  De schoenen van Fred Flintstone

  Ik heb lekker ontbeten met verse anusbrötchen en een croissant ;een zacht gekookt eitje en een lekker Nespressootje. Dat is toch elke keer weer geieten. Langzaam maar zeker krijgen we jeuk om t gaan vliegen. We moeten vandaag op tijd omhoog gaan want er is overontwikkeling en onweer voorspeld vandaag. Jan (van Roos) moest nog even z’n nieuwe harnas ophalen en afstellen, en daarna zijn we in het busje gestapt van de vrouw van Piet Veerman ;-). Het is lekker rustig op de start, alleen een kluppie cursisten van de duitse school, en nog wat losse piloten en delta’s. We hebben ons klaar gemaakt en Tjitske is – met een skitterronde beheerste start – als eerste weggestart. Daarna ik (ging ook skitterrond 😉 ), Roos en Jan. Ik had al gauw en bel en zat al spoedig op cloudbase. Ik heb de helmcamera van Rudi mee en ik heb daar mooie filmpjes mee gemaakt. Ook Jan van R zat gauw op wolkenbasis. We hebben wat rondgedobberd aan de rand van de huis-wolk en Jan vertrok toen richting Wiesfleckert. Hij zakte wat iut en is daarna naar de landing gegaan. Ik ging hoger weg bij de Emberger en kwam ook hoger aan. Even zoeken en al gauw had ik voor Steinfeld weer een belletje. Het ging lekker omhoog en k stak weg richting Stagor. Alleen zag ik dat de wolken steeds groter en hoger werden en heb toen besloten om om te keren en naar de landing te gaan. Toch nog leuk 50 minuutjes kunnen vliegen.

  Op de landing was het smoorheet met inpakken en we zijn dan ook gauw in de skaad gaan zitten. Den Vloam zit met de kinderen bij de Badensee en Tjitske is hen gaan opzoeken. Ik heb m’n bammetjes soldaat gemaakt onder de boom en zag hoe het steeds donkerder werd richting Lienz. Het kon niet lang meer duren of het zou gaan regenen dus ik heb Den Vlaom & co even gefaxed dat er een bui aankwam. Ik ben ondertussen aan het McGiveren geslagen om een tarp te fabrieken veur mien tent. Het touw is geïnstalleerd, maar toen moest ik vluchten voor regen en on weer. Nu zit ik in een brotsige tent en de regen tikt op het tentdoek (en de zon schijnt al weer…).

  De bui was voorbij en het zonnetje scheen al weer, dus ik ben even lopend naar de Bila supermarkt gegaan in het dorp. Daar heb ik even douchegel, bier, Marillenschnapps, nectarinen en toetjes gehaald. Ik ben namelijk uitgenodigd voor het avond eten bij de familie Den Vloam, dus dan zorg ik voor de toetjes. Toen ik terug kwam van boodschappen doen zat de `b` al praktisch in het uur, dus hebben we gezellig wat gedronken met z’n allen, inclusief Jan en Roos. Dat was uiteraard weer errug gezellig!

  Een uur of half zeven zijn we gaan eten: een heerlijke salade en anusbrötchen met gebakken worstjes. Lekkert! Even het toetje er achter aan en het was alweer tijd om de kids te douchen en noar bedde te dwan :-). Ik was wat aan het webloggen en zag in het dal een prachtige avondrode lucht met een mooie onweerswolk ervoor. Het begon wat te flitsen en te waaien en het zag er heul spooky uit. Je zag ook allemaal mensen gaan rennen en luifels en tarpen platgooien want het zag er indrukwekkend uit. Achteraf viel het rueze mee en heeft het wat geregend en gedonderd, maar noodweer was het allerminst. Al gauw daarna klaarde het helemaal op en werd de lucht weer blauw.

  Ik ben na het webloggen gaan douchen en koffie zoep’n en kreeg wat Whats(J)appie’s door van Jappie dat ie voor de grens stond en naar verwachting rond 22:30 zal arriveren. Dat valt dus reuze mee! We zullen hem warm onthalen 🙂 Nu is het donker en de sterren zijn weer verschenen aan het plafond. Overal zitten mensen buiten en je hoort overal de krekels en geroezemoes van mensen Gezellig!

  HIER de foto’s van vandoage

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 13:42

Leave a Reply