augustus 2014
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 03aug

  Vanmorgen brandde ik de tent uut. Het is weer skitterrond weer. We hebben gezellig en lekkert ontbeten en daarna plannen gemaakt voor vandaag. Het weerbericht meldde dat er al vroeg in de middag rekening gehouden moest worden met geclusterde onweersbuien. Daarnaast kwam er een harde wind waarschuwing van iemand en dat deed ons in eerste instantie besluiten om naar Wiesflecker te gaan. Dan kon Jappie effe inkomen en konden we toch nog vliegen. Den Vloam en co hadden na familieberaad besloten om te gaan wandelen bij de kloof. Ik had aangeboden om Jan, Roos en Jappie naar boven te rijden met mijn auto. Maar toen we later zelf de weersvoorspelling goed gingen bekijken viel eigenlijk allemaal wel mee. Harde wind was geen sprake van en de onweersbuien zouden eerst in het westen ontwikkelen en later naar het oosten uitbreiden. Kortom: we zijn naar de Emberger getogen met z’n vieren.

  Fliegercamp en de Weissensee

  Fliegercamp en de Weissensee

  Boven was er een heerlijk up-windje, en Roos had nog even een achterwaartse start waarbij ze de verkeerde kant uitdraaide en dientengevolge achteruit wegvloog… Gelukkig bleef ze kalm en draaide ze rustig weer terug en kon nog net naar links sturen de vrije ruimte in. Het was vandaag niet eenvoudig om aan cloudbase te komen. De bellen zaten niet waar ze standaard zitten en ze waren smal en fel. Dus af en toe moest je hem er in hoeken om de bel niet te verliezen. Jan van Roos zat als eerste op cloudbase en stak over richting Wiesflecker. Ik volgde hem en bij het modelvliegveld boven Wiesflecker kon ik na lang pielen een bel pakken die me naar CB bracht Ik zat lekker hoog en kon in de verte enorme cumuli zien ontwikkelen. En met de “Gewitter warnung” in het achterhoofd besloot ik naar de landing te gaan. Ik heb een dik uur gevlogen en het was hartstikke leuk.

  Op de landing waren de overige vliegerts ook en het was weer lekker heet. Gauw inpakken en in de skaad de bammetjes opeten. De rest van de middag hebben we lekker gerelaxed en Jappie en ik hebben nog even een biertje gedaan op het terras. Ondanks dat ik goed WiFi bereik heb op mij plekkie wil het uploaden van de weploggert niet lukken. Op het terras ging het – na een modem-reset – wel goed, en ik heb 3 dagen weblog kunnen uploaden.

  Daarna nog wat hangen, dutje doen en biertje drinken en toen was het tijd om te gaan “koken”… Jappie heeft een kant-en-klare maaltijdsalade meegenomen van de Aldi en die hebben we gezamenlijk soldaat gemaakt. Ik heb er nog een noodles en een nectarine achteraan gekieperd en Jappie een lekker toetje. Vervolgens een koffie en een espressootje en de avond kan beginnen. 🙂
  Het was weer een superleuke dag. HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 11:59

Leave a Reply