augustus 2014
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 06aug

  Als we vandaag de rits van de tent open doen is het staalblauw aan het plafond… Dat zien we graag!. Na het gebruikelijke ochtendritueel van wassen, sanitair relaxen, broodjes halen, eiers koken, croissants naar binnen schuiven, espresso tappen, en broodjes smeren stappen we rond half elf de busjes in… Het is gezellig druk op de start, en 1 voor 1 starten we weg. Uiteraard ben ik weer 1 van de eersten en al gauw volgt de rest. Ik had na de start meteen een bel en draaide naar de wolkenbasis. Ook jan P. was vlot boven, maar de rest had wat meer moeite. Na een kwartertje in de wacht gezeten te hebben op cloudbase vertrokken Jan, Den Vloam en ik richting Lienz. We hebben niet echt een plan; voorlopig eerst maar even die kant op en dan wellicht terug proberen te komen.

  Stuwmeer achteraan in het Mültal

  Stuwmeer achteraan in het Mültal

  Het is vandaag niet echt makkelijk om boven te komen en blijven maar we komen een eind. Den Vloam vond helaas geen bellen genoeg om mee te gaan richting Lienz en is weer omgekeerd. Jan Para zat wel lekker op CB maar had de piep ûût na anderhalf uur en is omgekeerd en naar de landing gegaan. Ik zat inmiddels op 2600 meter bij Lienz, en dacht: “Ach, what the heck… Ik sla rechts af het Muhlltal in… Ik kan altijd nog met de bus terug 🙂

  Lang verhaal kort: ik ben een eind gekomen om het rondje Kreuzeck te vliegen, maar vond voor Muhldorf mijn Waterloo… Het was daar rete-turbulent en er stond een keiharde dalwind. Ik kwam met speed ingetrapt nauwelijks vooruit en kwam sink tegen tot -5 meter per seconde… Ik zag de bomen op de helling dusdanig hard op mij afkomen dat ik het dal in moest draaien om te gaan landen. Ik heb hem neergezet op een grasveld voor Napplach. Later zag ik dat de blauwe Ozone Delta die mij de hele reis gevolgd heeft hem ook moest neerzetten in het dal. Later volgde nog 2 pents die op dezlfde plek niet verder kwamen. Dus ik ben wat dat betreft tevreden met mijn poging 🙂 Jasper was zo aardig om mij op te halen in de Vølvø. Hieronder een videoverslag van mijn vlucht :

  Paragliding Multal / Kreuzeck gruppe Jeffrey 6 augustus 2014 from Jeffrey Griffioen on Vimeo.

  Eenmaal terug op de kempiff was de rest aan het spartelen in de Badensee en hebben Jappie en ik een biertje open getrokken. ’s Avonds heb ik voor mijn aangenomen zoon kip met zoet-zure saus gemaakt en de familie Den Vloam is bij de buren van Jappie gaan BBQ’ en… Het was weer en skitterronde dag!
  HIER de foto’s en HIER mijn vlucht op XCONTEST.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 08:43

Leave a Reply