augustus 2014
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 31aug

  De Laffe Teckels zullen “batch-gewijs” arriveren in Annecy… Sommigen zitten er al, en anderen komen woensdag of donderdag. Annie en ik vertrekken vandaag al en reizen af richting  Annecy in etappes waarbij we nog een paar dagen gezellig met z’n tween zijn. Vandaag hebben we geen echte haast, dus we hebben redelijk uitgeslapen tot een uur of half negen. Ik  ben er iets eerder uit gegaan omdat ik vergeten was de topo-kaarten van Frankrijk in m’n GPS te zetten. En m’n GPS zit in m’n pakzak IN de “garage” van de kempert. Gelukkig kon ik er redelijk makkelijk bij en heb ik getracht de topo kaarten te laden in Mapsource. Alleen dat wou voor geen meter. Hoe dat kan weet ik niet, maar ik kreeg het niet voor elkaar. Een dik uur voor jan lul geklooid… Bummer!

  De "onderweg-in-de-auto-foto"

  De “onderweg-in-de-auto-foto”

  Afijn; om een uur of half elf zijn we vertrokken en de reis ging eigenlijk best goed. Onderweg nog wat pittige buien gehad, maar geen dikke files en zo. We hebben net voor Basel afslag Mulhouse genomen en voor we het wisten reden we door de prachtige Jura. Echt een heel mooi gebied! Annie had al een boerencamping uitgezocht bij het plaatsje Pierrefontaine les Varans. De camping heet “Le Cret” is een Camping a la Ferme en het is er erg rustig. Je kunt merken dat het na-seizoen is. Het sanitair op de camping is typisch frans: WC-brillen los en gescheurd; drukknoppen voor warm- en koud water doen het 0.5 seconde (allemaal voorzien van een slangenklem zodat je ze niet diep in kunt drukken) en alle spiegels hangen op buikhoogte.. Maar goed, dat zijn we inmiddels wel gewend. De plekkies zijn in ieder geval top en de omgeving is prachtig.

  Eenmaal gestationeerd hebben we natuurlijk onmiddellijk een droge worst en een pak wijn aangerukt en hebben we water voor cup-a-soup opgezet. Het is al vrij donker buiten en best koud. Dus we zijn gemütlich in de kempert gaan zitten :-). Na het lichte diner zijn we gezellig gaan yahtzeëen. Rond 23:30 zijn we gaan slapen.
  HIER wat foto’s van vandaag. (Is nog een uurtje aan het uploaden dus niet meteem kermen als je niets ziet!)

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 23:22

Leave a Reply