oktober 2014
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 25okt

  Vanmorgen om een uur of 11 kwam Stamgast de dam oprijden met z’n minikempert. We hebben even de de boardingpassen van Stamgast uitgeprint en zijn toen aan de koffie gegaan. Zo tegen twaalven kwam de Benz van Steengroeve ook de dam oprijden. Na een paar koppen koffie zijn we rond 12:30 vertrokken richting Eindhoven.

  De drie J' s

  De drie J’ s

  Na stief 2 uurtjes sturen arriveerden we op vliegveld Eindhoven. We hebben de Benz op P4 gezet en konden rechtstreeks naar de incheckbalie en vervolgens door de douane. Daar waren we ook vlot doorheen en konden we lekker een beetje relaxeren. We hebben wat gedronken en gegeten en al gauw kwamen er meer Norma-gangers aangelopen. Toch wel weer veel bekende koppen. Erg leuk.

  Zo rond 16:15 konden we door de gate en om 17:00 vlogen we. Krap 2 uurtjes later waren we al in Rome. Het is lekker een beetje zwoel en we moesten even wachten tot Ayke en Astrid de busjes geregeld hadden. het waren mooie nieuwe VW busjes, alleen geen verlengde… Dus het was een beetje prakken geblazen om alle pakzakken en bagage er in te krijgen. Maar het is gelukt en al gauw konden we vertrekken richting Norma. Het is niet zo ver weg, maar het was wel druk op de weg, dus het schoot niet zo op. tien voor negen kwamen we aan bij ons hotel. Iedereen kreeg de sleutel van z’n kamer en nadat we de spullen op de kamer hadden gezet en even wat opgefrist waren zijn we het dorp in gelopen.

  We vallen met onze bleken neusjes in de Italiaanse botert, want het is feest in het dorp dit weekend. Overal kraampjes, terrasjes en muziek en het is een gezellige mediterrane bende. Op diverse plaatsen zijn ze kastanjes aan het poffen boven een houtvuur. Dat schijnt hier helemaal hot te zijn. We streken met z’n vijftienen neer op het terras van het favoriete restaurantje van Airtime en er werd een 2-gangen pasta/pastinaak menu besteld. Spaghetti bolognese vooraf en een soort gehaktschijf met spinazie/pastinaak (?) achtige groente er bij. Best lekkert! En uiteraard een fijne alcoholische gele versnapering om het kleinood mee door te spoelen 🙂

  Het duurde allemaal wet wat langer dan normaal en we zaten een beetje – underdressed – op de tocht, dus een aantal van ons hadden het best koud gekregen. Dus besloten we na het eten om ergens binnen een borrel te gaan drinken. We vonden een gezellige kroegje op het plein en daar hebben de heerlijk wat gedronken. We hebben ook gelachen want ik had al gauw aanspraak van lokaal Italiaanse knakkert die vond dat ik wel heul lang was… En dus begon hij al metend in het Italiaans af te steken waar wij dan weer geen woord van begrepen, maar de strekking van het verhaal was wel duidelijk: ik was langer dan hij, en hij wilde met iedereen armpje drukken 🙂 Afijn, we hebben de hele avond zo’n beetje met deze ADHD knakkert lopen te ouwehoeren en we kregen zelfs wat te drinken van hem. We hebben wel gelachen de de drank (bier/rode wijn/Wisky) vloeide rijkelijk (Daar hadden we de volgende dag ook “plezier” van trouwens ;-). Op een gegeven moment waren alleen de rie J’s nog over en konden we met een gerust hart naar het Hotel gaan. Rond 02:00 gingen we te bed…

  HIER wat foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 23:58

Leave a Reply