oktober 2014
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 27okt

  Het is weer lekker zonnig als ik de luiken open sla. We hebben vandaag 10 uur afgesproken om te vertrekken naar de startplek, dus 9 uur zitten we aan het ontbijt. Na het ontbijt de vreetstenen rossen en de spullen pakken en gaan met die banaan. Jappie is weer soepel genoeg om te vliegen dus die is ook van de partij.

  De drie J' s

  De drie J’ s

  Op de start is het heerlijk rustig. Alleen onze duitse vriendjes zij er, en ze voelen zich een beetje betrapt als ze ons zien aankomen, want ze zaten net in een fotoshoot waarbij de kerels allemaal een vreselijk lelijke legging aangetrokken hadden. Die hadden ze gisteren op de jaarmarkt gescoord en ze waren kennelijk in een melige bui. Dat was lachen natuurlijk. Er zit helaas wat bewolking boven de start en het vlakland ervoor en de wind is vrij zacht. We hebben eerst lekker rustig aan gedaan en later zijn de eerste airtimers gestart. Een paar 2-3 schermen bleven al wat hangen in de soarband dus Jantje-ongeduld (ik dus) had genoeg van het wachten en ben gestart. Het leek hoopvol want ik kwam een beetje boven de start uit en kon een aantal keren heen en weer. Helaas hield het toen op en ben k richting landing weg gestoken. Ook de overige teckels en airtimers konden niet blijven hangen en kwamen al vlot richting landing. Alleen Ingrid had genoeg geduld en startte als 1 van de laatsten weg en dat loonde.. Ze had een mooie bel te pakken samen met een paar duitsers en/of italianen en werdt omhoog gekattapilteerd. Uiteindelijk heeft ze 1 uur en drie kwartier rond gevlogen en had ze de vlucht van de dag.

  We zijn weer in het busje gestapt omhoog en mijn 2e poging verliep en stuk beter. ik heb een mooie vlucht kunnen maken en ben ook weer op tijd getopland voordat het weer minder werd. Super! Inmiddels stonden bijna alle airtimers klaar met fieldpack, alleen ging de wind draaien en werd cross en soms in de rug. Er zijn nog een paar mensen gestart, maar de meeste hebben de boel weer ingepakt.

  Steengroeve Jappie en k zijn toen naar he dorp gelopen en hebben op een terras een heerlijk Ländebiertje genuttigd. ’s Avonds zijn we in het eettentje waar we de eerste avond ook hebben gegeten gaan eten en hebben een “laat-die-pizza’s-maar-komen-avond” gehad. We hebben ons helemaal klem gegeten en moesten uieindelijk 11 eurie afrekenen (incusief fooi!). Ik zeg “ Top” ! Eenmaal terug in het Hotel hebben we nog een hassebassie genomen en zijn toen naar de kamer gegaan. Morgen moeten we wat vroeger op want we gaan naar een andere startplek op anderhalf uur rijden hier vandaan.
  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 23:25

Leave a Reply