maart 2015
Z Z M D W D V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 31mrt

  Als we vandaag de gordijnen open trekken is het strak blauw en al lekker warm… En dat terwijl ze in Nederland een code geel/oranje afgegeven hebben vanwege een noordwester storm… Hier is code blauw afgegeven 🙂 Que’l un difference!

  Pano startplek

  Pano startplek

  We zijn na het ontbijt lekker op tijd naar de startplek gegaan. Daar was het heerlijk rustig en lekker weer. Wel kon je heel duidelijk de inversie zien die ongeveer op starthoogte lag. Een wolkenrandje met daaronder vieze bruine lucht en daarboven mooi helder blauw. Veel Airtimers gingen eerst voor een rustig glijvluchtje om mee te beginnen. Jasper is iets later gestart en kon mooi wat boven blijven. Uiteindelijk is hij beneden geland samen met de andere piloten. Jorden wacht nog even en ik ben gestart zodra de eerste winddummy boven bleef. Na een leuk vluchtje ben ik weer getopland. Jorden is daarna gestart en kon mooi wat hoogte pakken. Hij is tot aan de wolkenbasis gekomen en moest toen oren sjorren… Diverse ander piloten moesten oren sjorren om niet in een wolk te verdwijnen dus besloot Jorden om niet op de top, maar beneden te landen. De wind werd steeds steviger en ook meer uit het zuiden. Dus uiteindelijk zijn we op tijd gestopt met vliegen en zijn we naar Norma gegaan om te “Terrassiseren” …

  Daarna weer terug naar het hotel om een lekker bakkie troost tte scoren en te relaxeren. Jorden vond het overigens nodig om de toch al slecht sluitende auto-schuifdeur zó hard open te trekken dat ie vervolgens helemaal niet meer open wou… Met vereende krachten en een paar techneuten is het uiteindelijk toch gelukt om de deur weer te openen, maar de vlieg aspiraties waren toen wel verdwenen (dit kwam ook deels door de ruisende naaldbomen die deed vermoeden dat het toch écht te hard waait om weer te gaan vliegen).

  Daarna zijn we even naar onze eigen kamer gegaan alwaar sommigen gedouched hebben; en anderen een schoonheidsslaapje gemaakt hebben… Nu zitten we bij de hotelbar een ländebiertje weg te tikken en te webloggen… Vanavond gaan we eten in het prachtige middeleeuwse sluipdoor-kruipdoor-dorpje Sermoneta waar we ook gegeten hebben.

  HIER de plaogies van overdag en HIER van Sermoneta (en albumtitel is op z’n chinees gespeldtdttd)…

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 16:58

One Response to “Code blauw…”

 1. Marc Says:

  Fijne dagen nog!
  Groetjes van Marc en Arlette

Leave a Reply