april 2015
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 01apr

  Jappie doet het verslag:
  Ik trek vandaag de ravelige gordijnen open van mijn hotelkamer en wederom ziet het er intens blauw uit. Na de nodige persoonlijke verzorging schuif ik aan het ontbijt. Al snel is het ontbijt op en ga ik mijn spullen pakken om in het busje te laden. Op dit vroege uur is het al onmeunig warm, dus dat wordt zweten en smeren vandaag!

  Op weg naar de startplek

  Op weg naar de startplek

  Na de korte busrit en verfrissende ochtendwandeling richting startplek, staat bij aankomst bovenop het windje al aardig op de berg. Niet te lang wachten is het devies. Wij als teckels besluiten om te starten direct na de meute; terwijl ik mijn scherm uitleg en de lijnen sorteer, maakt Jeffrey video’s van de andere starters. Al snel is de startplek leeg en trekt de wind zover aan dat er een gerede kans is om te blijven hangen. Dit is het sein om te gaan starten en al gauw hangen we gedriëen in de lucht.

  Na het nodige soar- en thermiekwerk steekt Jorden naar de landing en na enige tijd ga ik daar ook op af omdat de blaas tot een kritisch niveau was gevuld. Vrijwel nadat ik de eik op de landing water had gegeven kwam Jeffrey bij de landing aan, waarna het inpakken kon beginnen. Met een flinke pak zweet worden de schermen ingepakt en al gauw zitten we weer in de bus terug omhoog. Op de startplek blijkt alle haast voor niet te zijn geweest; de wind is ondertussen zover aangetrokken dat starten niet echt veel zin meer heeft, zodat besloten wordt om terug naar het hotel te gaan.

  Het eerste deel van de middag is besteed aan een kort bezoek aan het oude Norma wat bestaat uit middeleeuwse steegjes, wat werd afgerond op het terras. De tweede helft hebben we doorgebracht met zonnen, luieren en ouwehoeren op het gazon van het hotel, daar werd het idee geboren om deze avond te gaan eten aan de kust. Zo geschiedde en zo kwam het dat wij ons ‘s avonds hebben teruggetrokken in een visrestaurant om ons vrijpostig op de lokalen visspecialisaties te kunnen storten.

  Mutvol, naboerend en in volle tevredenheid hebben we de avond afgesloten met een idyllische busrit naar het hotel in Norma. Op het moment van schrijven wordt het laatste drankje van de dag genuttigd en zijn we van plan om vroeg naar bed te gaan; morgen moeten we vroeg op want dan gaan we naar een andere startplek in de Apenijnen: Monte Casino! Ik heb er zin in!

  Maar voordat het zover is eerst HIER de bijkands obcene fotorapportage van vandaag!

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 23:09

One Response to “Soaren, Thermieken, sighseeing en luieren…”

 1. Dirk Says:

  Veel plezier en genieten nog de komende dagen !!

Leave a Reply