juni 2015
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 16jun

  Na een goede nachtrust- iedereen heeft geslapen als een blok – wordt er in alle rust ontbeten. Nou ja iedereen.., Tjitkse is natuurlijk al weer voor dag en douw in touw.
  Het weer is beter dan verwacht: het regent niet en de bewolking is niet al te dik. Voor Tjitske het signaal om haar eerste vlucht van het jaar te gaan maken op de Forclaz. Zo komt het dat we een half uurtje later met z’n drieen omhoog rijden in de Skoda naar de Forclaz. Met vereende krachten slepen we de pakzak van Tjitske het laatste stuk omhoog van de parkeerplaats naar de start. Daar boven aangekomen is het een drukte van belang. In vijf rijen dik staan de CIV’ers opgesteld en het kost wat moeite om een goede plek te vinden op de start. Maar met Dirk als startleider en ‘moi’ als persoonlijke assistent van Tjitske lukt het uiteindelijk de goede plaats te bemachtigen en zodra het zicht iets verbeterd (er hangt zo nu een dan wolken voor de start ) is Tjitske vertrokken en verdwijnt ze uit het zicht.

  Tjitske op cloudbase

  Tjitske op cloudbase

  Dirk en ik rijden naar beneden richting landing van Doussard en vangen daar een enthousiaste Tjitske op, deze vlucht had ze echt weer even nodig om weer in het ritme te komen.
  Aansluitend hebben we geluncht op de camping, om dan bij Plan Fait te kijken. De Forclaz had geen zin omdat de wolkenbasis gestaag aan het dalen was.
  Daar boven aangekomen blijken de startcondities op plan Fait helemaal niet zo verkeerd te zijn en even later hangen Dirk en Tjitske in de lucht voor hun soarvlucht op Plan fait. Het is heerlijk rustig vandaag, dus ze hebben alle ruimte om lekker boven te blijven.
  Ik rij de Skoda weer naar beneden en zit mij op het terras met een vers kopje koffie en zie beiden landen, dit omdat de wolken donkerder en donkerder worden en het zo nu en dan wat begint te spetteren. Na het inpakken hebben we nog een versnapering genuttigd, om vervolgens weer terug te keren naar de camping. Onderweg neemt de overontwikkeling verder toe, zodat we met onweer en harde buiige regen de camping omrijden. Dit zijn wederom geen conditiesom zelf te gaan koken en zo komt het dat we uiteindelijk besluiten om nog een keertje droog bij de pizzeria te gaan eten. Tarte Fletti voor mevrouw en wij doen ons te goed aan de kip saté.
  De dag hebben we afgesloten met koffie en een wijntje en zijn rond 10 uur gaan slapen. Morgen schijnen de vliegcondities verder te verbeteren. Wij zijn benieuwd…..!!!!!

  HIER de foto’s van de afgelopen 2 dagen.

  Posted by Jappie-dappie-doo @ 17:46

Leave a Reply