juni 2015
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 17jun

  Onze Dirk oreert,

  Heerlijk uitgeslapen, althans diegenen die er talent voor hebben. Tjistke was al om 6 uur wakker, dus de broodjes lagen al op tafel. Gelukkig was ook dhr Stam uiteindelijk uit de veren, zodat de koffiebar nét op tijd geopend was, zodat het croissantje met een heerlijke Voluto gecombineerd kon worden.

  Het weer is heerlijk, alleen is het nog wat dampig na de afgelopen regenbuien, dus liggen Les Dentes nog in de wolken en is het de vraag of de zon het gaat lukken de wolken op te lossen. De SIF’ers zijn alweer volop bezig vanaf de vroege ochtend. Terwijl wij op het strandje zitten, zijn we zowaar getuige van 4-tal waterlandingen. Altijd leuk !!! De bewolking is hardnekkig, dus besluiten we eerst nog maar even te lunchen, voordat we echt in actie komen. Jasper tovert wat pistoletjes uit zijn toverpan en off we go. Vanwege de Noordwind opteren we voor Forclaz. Na gisteren zonder pakzak naar de start te zijn gelopen, dan nu maar met.

  De mat van Forclaz

  De mat van Forclaz

  Op de start is het minder druk dan gisteren. Het is nog redelijk bewolkt en slechts een enkeling lukt het om hoogte te houden (van die lui met zo’n trappelzak). Omdat het er niet naar uit ziet dat de condities zullen verbeteren, besluiten we ons startklaar te gaan maken, in de verwachting van een verlängerte glijvlucht. Als eerste gestart met een mooi startwindje, lukt het me (Dirk) om een beetje hoogte te pakken. Nu weet ik dat je niet altijd de tandems moet volgen, maar als ze 200m lager zitten en naar het noordpuntje vliegen ???? Er dan toch maar achteraan.

  Met wat nulletjes, plusjes en sink kom je op een hoogte uit, waarbij je zelf allang was omgekeerd, echter de tandems zitten nog lager en beginnen al wat hoogte te pakken…… En inderdaad om het hoekje stijgt het heerlijk in een rustige soarwind. Hup boven de ridge uit en aan de slag met mijn nieuwe selfie stick. Dat is echter nog wat de spannend, dus na een opname van een seconde, toch maar weer snel weggeborgen. Terwijl ik heerlijk en moeiteloos rond dobber, hoor ik over de porto dat de wind verder doorgedraaid is en Jasper en Tjitke de schermen nog wel opgezet hebben, maar niet hebben kunnen starten. Alleen de tandems starten nog, met de nodige inklappers en spectakel. Inmiddels is in de lucht de voorwaartse snelheid (zonder speed) afgenomen tot 6 km/h, dus ik vind het ook mooi geweest en ga richting landing. De lucht is vrij onrustig; zelfs midden boven het meer naar belletjes (?) van +2 en perioden met sponzige remmen, dus blij dat ik weet netjes aan de grond sta. Helaas neemt de wind verder toe en gaan Tjistke en Jasper over tot een W-tje.

  Even afpilsen op de camping, douchen en vandaag dan toch culinair aan de gang (met verse groenten en zo). Overigens nog dank aan de helpdesk, die prima bereikbaar is en volop support levert:
  vraag: “Heb je even tijd ?”,  antwoord: “Ja hoor, ik zit op het werk“…

  Diner!

  Diner!

  Posted by Jappie-dappie-doo @ 21:19

One Response to “De nieuwe weerprofeet Dirk heeft wéér gelijk”

 1. Sjeeraar Says:

  Mooi verhaal, Dirk. Vooral de ‘blauwe’ tekst…. 🙂

Leave a Reply