juni 2015
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 20jun

  En voor je het weet is het zover: de laatste dag is aangebroken, met daarbij de hamvraag: “Wat gaan we doen?”.
  Gaan we inpakken en direct naar huis, of gaan we er vandaag nog een mooie vliegdag van maken? Tijdens het ontbijt bekijken we het weerbeeld en de weersverwachting, het beeld is gelijk aan die van gisteren: “noordwind en toenemend in kracht en aan het einde van de dag draaiend naar west….”, dàt hebben we de afgelopen al meer meegezien in de verwachting. Maar aan de andere kant, het is mooi helder en het zonnetje brand al uitbundig.
  Na een uitgebreid ontbijt besluiten we collectief polshoogte te nemen bij het meer, en het waait al aanzienlijk, waardoor de twijfel opnieuw weer toeslaat. We besluiten het nog even aan te kijken door in de tussentijd het kampement op te breken en daarna nog eens te kijken. Na anderhalf uur uitruimen van tenten en proppen, zit alles in de wagens en zijn we klaar voor de definitieve beslissing. Dus weer naar het meer en opnieuw polshoogte nemen. Het waait nog steeds straf, maar het ziet er in periodes weer wat beter uit en er zijn periodes dat het zeer twijfelachtig blijft. Ook begint het dicht te trekken met bewolking.
  En dan gebeurt het.., is het frustratie?, is het een afrekening?, is er een rekening niet betaald?, afijn: Tjitske maakt uit het niets een ruime bijna wanhopige armbeweging richting de Forclaz en raakt de huismeteoroloog vol op zijn bovenlip. En ja hoor, t heeft resultaat : tand door de lip en een ijzersmaak vult vrijwel direct mijn mond. Terwijl de excuses niet van de lucht zijn, begint het meer van Annecy langzaam rood te kleuren…
  Na enkele minuten kwam de medische situatie weer onder controle en besluiten we alsnog omhoog te gaan, omdat Tjitske toch vliegjeuk heeft. Boven aangekomen besluit ook Dirk zijn vliegspullen ook mee te nemen, en ik laat het in de auto; ik heb er weinig vertrouwen in de weersituatie en als je zwaar gewond bent moet je je sowieso afvragen of je moet vliegen.
  Bij de start aangekomen blijkt het weer snel te verbeteren, het wordt weer blauw en de wind wordt rustiger, ja hoor: heb ik weer!!
  Maar goed; al gauw zijn Tjitske en Dirk in de lucht en hebben een mooie vlucht gemaakt, waarbij Dirk een routourtje Planfait heeft gemaakt! Prima!
  Nadat de beide teckels zijn geland op Doussard en alles is ingepakt, hebben we deze korte vliegweek afgesloten met een hapje en drankje op het terras bij Planfait .
  Na afscheid te hebben genomen, zijn we in de tweede helft van de middag ieder zijnsweegs gegaan door de lege peage op te draaien richting Nederland.
  Conclusie: Ondanks de matige/moeizame vliegcondities door de hardnekkige harde noordwind was het een erg gezellige week en is de week omgevlogen.
  De volgende vliegweek wordt naar alle waarschijnlijkheid in Greifenburg, tot dan!!

  Posted by Jappie-dappie-doo @ 23:39

6 Responses to “Laffe teckel teefje tuigt zonder directe aanleiding de huismeteoroloog af”

 1. Dirk Says:

  Hoi Jasper,
  blij dat het alweer beter met je gaat.
  durf je maandag wel gewoon naar het werk met die lip ?

 2. Jasper Says:

  Hoi Dirk,
  Fijn dat je belangstelling toont! Vandaag gaat t nog niet zo goed, voel me enorm zwakjes, wat ook niet vreemd is na al dat bloed verlies. Zou vandaag zeker niet in staat zijn geweest om te werken. Wellicht dat t morgen beter gaat…

 3. Den Vlaom Says:

  Ja, ik zei het toch Jasper! Voorzichtig!

 4. Den Vlaom Says:

  En lief zijn!!

 5. Jasper Says:

  Ik dacht nog, die Jan overdrijft altijd zo, t zal wel meevallen….

 6. Rudi Says:

  Tja, Jasper is er op de harde manier achter gekomen… Jan heb ik er eerder over gehoord, maar die arme kinderen! Och och och…
  Allemaal veel sterkte ;o)

Leave a Reply