augustus 2015
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 01aug

  Het is al weer brotsig als ik de rits opentrek. Brotsig, maar wel wat bewolking. En hoewel de altijd positief gestemde Lucas meld dat er GEEN regen kom deze week zegt de weersverwachting wat anders.. Nah ja, we zullen zien.

  De 3 msketiers onder de tarp

  De 3 musketiers onder de tarp

  De ochtend verliep zoals vele anderen: Wassen, koffie, ontbijten, eitje, koffie en vreetstenen schrobben. We hadden nog wel een vluchtje kunnen maken na het ontbijt, maar de bewolking was nog dikker geworden en we besloten het vliegen voor vandaag te laten voor wat het is. We hebben wat omgeklooid en gelezen en Dirk is een stukkie gaan wandelen en Pietert een stukkie gaan rijden (sinds hij een “Beamer” heeft is ie niet meer uit die auto te slaan). Stefke is wat gaan webloggen en toen het écht te brotsig werd ben ik in het meer gedoken… Heerlijk.

  Uiteindelijk was de B in het uur en gingen we aan hassebassie doen. En toen begon het af en toe ook te spetteren. Pietert was te voet naar de supermarkt voor toetjes in Rocca en kreeg dus een bui op z’n harzes. Gelukkig was de eigenaresse zo lief om een paraplu uit te lenen… Waar vind je dat nog?! We zijn onder de tarp gaan zitten en hebben daar de rest van de middag vertoefd. Het regenen ging steeds harder en kempifkok Stefke is toen maar begonnen met koken voor zijn 2 aangenomen zoons. Onderwijl kwam Jappie ook de kempif oprijden. Hij kwam vanaf een kempif in Duitsland al waar hij een familie vakantie heeft gehad. Het was onmeunig druk onderweg (zwarte zaterdag) en daarom was ie wat latert. We hebben een heerlijk koud biertje voor hem geregeld en ik heb toen het 4 sterren kempif-diner afgerond voor mijn kroost. Watwassut? nou het was Pasta met versie prei en ui en smack :-). En de toetjes die Pietert gehaald had bleken bekers slagroom… Dat was wel lachen (en lekker in de koffie).

  De rest van de avond hebben we onder de tarp vertoefd en het regende gestaag voort. Het heeft de hele nacht zo’n beetje geregend dus men kan wel concluderen dat je de bron voor een weersvoorspelling wel zorgvuldig moet uitkiezen 😉
  De paar foto’s van vandaag zie op de weploggert van morgen. Groetsels! Stefke.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 09:40

Leave a Reply