augustus 2015
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 02aug

  Het is droog als we wakker worden en door de regen vannacht zitten we op de kempif zo’n beetje op cloudbase. Het ziet er naar uit dat het gedaan is met de regen, maar wel zit er nog veel vocht in de lucht.

  Dirk & de kempif-kat

  Dirk & de kempif-kat

  Vandaag heeft Lucas een extra vliegdag ingelast. Normaal “boek” je van maandag tot vrijdag maar nu pikken we de zondag er ook bij 🙂 . We zijn vandaag naar Bassano geweest en hebben daar 2 startplekken geütiliseerd. Nadat we startkaarten gekocht hadden en de 2 landingen hebben bekeken (de hoofdlanding “Garden Relais” met restaurant & terras en eentje dichterbij de berg voor als je die niet haalt) zijn we met 2 busjes omhoog gereden. De eerste vlucht vanaf Costalunga was en verkennende glijvlucht (droeg nog niet) en geland werd er op de “oude” landing dichtbij. De 2e poging mijnerzijds ging een stuk betert: ik heb ruim een uur kunnen vliegen met m’n knar op wolkenbasis en heb een beetje de bergketen verkend. Jappie was ook moi omhoog gegaan maar was toen wat wee op de maag en is gaan landen. Dirk en Pieter hebben iets minder geluk gehad en moesten hem na veel peuteren aan de grond zetten.

  Na deze vlucht zijn we heerlijk gaan capuchineren op het terras van Garden Relais en toen was het al weer tijd om een derde vlucht te maken. Dit keer van een andere startplek: Col dei Serai Beppie (raaaaaaaarrrrrr). Dat was een startplek met zeer oude- en gladde kunstgrasmat, en je gleed steeds bijna onderuit bij het lijnen sorteren en je scherm gleed steeds naar beneden. Maar met wat hulp van andere piloten lukte het allemaal prima. De 3e vlucht was het weer veel peuteren en je moest geluk hebben dat je een bel trof. Wat wel leuk was: Pieter vertrok op een gegeven moment richting landing in het dal en ging daar langzaam maar zeker omhoog. Ik kon het bij de berg ook niet houden en ben ook naar het dal gestoken en daar hebben we het een behoorlijke tijd kunnen rekken. Pieter zat bijna weer tegen de berghelling!

  Uiteindelijk was iedereen geland en konden we genieten van een Ländebiertje, We zijn met z’n vieren terug gereden naar de kempif in Pieter z’n auto, en Dirk mocht de Beamer “uitproberen”. Dus als z’n frustraties van een wat matige vliegdag (voor hem dan 😉 ) heeft ie gebotvierd op de auto en mede-weggebruikers… ’s Avonds zijn we naar een restaurantje in de buurt gegaan en hebben daar onmeunig lekker gegeten voor heul weinig geld. Dat gaan we vaker doen.

  Na het eten was het plan om een nachtvlucht te gaan doen bij volle maan. We zijn met 2 busjes omhoog gereden op de ridge en daar kwam langzaam de maan omhoog. Helaas was de rugwind iets te sterk ook na lang wachten, dus zijn we weer onverrichterzake naar beneden gegaan. Eenmaal op de kempif hebben we nog een hassebassie genuttigd en toen noar bedde.

  HIER de foto’s van gisteren en vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 22:48

One Response to “Mooi vliegen in Bassano”

 1. Tjitske Says:

  Dit roept vragen op: Wat heeft die kat Dirk aangedaan, dat hij nu nog boos is.

Leave a Reply