augustus 2015
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 04aug

  Het was vandaag al vroeg warm. Het beloofd een hete dag te worden met voorspellingen van 35 graden.

  Stefkes maat 46 1/2 bij een rotswand

  Stefkes maat 46 1/2 bij een rotswand

  We gaan vandaag uiteraard weer vliegen en de eerste 2 starts zullen van Monte Vena zijn. Daarna wil Lucas naar de startplek  Panettone. Dirk, Jappie, Marc, en ik hebben de eerste ronde over geslagen zodat we rustig aan konden doen. Rond 11:30 zijn we naar de startplek gereden en hebben de eerste piloten binnen zien komen. Toen we een busje vol hadden zijn we omhoog gereden. Even een bammetje eten en hupsakee: de lucht in. We hebben vandaag SSW wind dus het doel is Belluno. Marc was als eerste airborne en daarna ben ik gestart. Pieter kwam er vlot achteraan. Het ging meteen als een speer omhoog en toen ik op wolkenbasis zat ben ik richting Belluno vertrokken. De wolkenbasis was laag dus of we het zouden halen was de vraag, maar niet geschoten…. (valt niet ver van de boom).

  Het was erg lastig en in het begin dreigde ik een aantal keren te stranden maar gelukkig vond ik steeds op tijd een belletje. Ik zag in mijn achteruitkijkspiegelt dat Pieter zich ook aan “het plan” hield en ook links af weg stak. Ook hij kwam bij de steek heel laag uit maar wist hem in eerste instantie weer omhoog te draaien. Later had hij minder geluk en moest hij z’n scherm aan de grond zetten.  Hij moest een heul eind lopen en de weg werd steeds smaller. Ook had hij bijna geen water meer en dat is best lastig bij 33 graden… Gelukkig was er een Italiaans kruidenvrouwtje die z’n flessie weer gevuld heeft. En ook had hij het geluk dat de plaatselijke PG vereniging langs kwam rijden en hem een lift naar boven aanbod. Wat een geluk! 🙂

  Ik was inmiddels al een lekker stukkie onderweg en vloog langs heule mooie bergen en rotswanden (zie foto’s). Ik had een landing achter Belluno als waypoint in mijn GPS gezet en daar was ik nog niet. Ik had wel het probleem dat ik zonder leesbril de kleine plaatsnaampjes op mijn GPS bijna niet kon lezen… En ik was aa het eind van het dal gekomen en had daarna een best grote oversteek gemaakt naar een mooie berg waar ook parapenters boven vlogen. Ik ging daar weer lekker omhoog en toen zag ik dat ik Belluno allang voorbij was.. Duh! Om niet een hele avond bezig te zijn met terug komen naar de kempif heb ik besloten te gaan landen en heb het spoor gevolgd vanuit de lucht en zag ik een stationnetje. ik ben toen terug gevlogen en heb hem midden in een stadje op een groot veld neer gezet. Ook dit was nog geen Belluno bleek achteraf maar “Ponte-Nelle Alpi Polpet”. Dus moest ik nog overstappen in Belluno ook… HIER m’n vlucht op XCONTEST.ORG

  Pietert was in de tussentijd weer gestart en vloog richting kempif. Hij ging lekker omhoog en zou de kempif makkelijk halen. Hij was al behoorlijk kapot van zijn eerste wandeltocht en had geen zin om omhoog te gaan. Dus ging hij oren trekken wat weer tot gevolg had dat ie uiteindelijk de kempif niet haalde en alsnog een paar honderd meter moest lopen… “He was not amused”… 😉 Nadat Pietert mij opgehaald had vanaf het station Feltre zijn we boodschappen gaan doen en hebben we een heerlijk Ländebiertje genuttigd en gerelaxeerd.

  Jasper, Dirk en Edgar hebben zich niet aan het plan gehouden; Jasper omdat ie een knoopje had, en de rest omdat ze het niet aan dorsten/niet hoog genoeg kwamen. Ze zijn geland en samen met de Euroflyers naar een andere startplek (Panettone) gegaan. Daar hebben ze leuk heen en weer kunnen soaren.

  ’s Avonds is een kluppie gaan eten bij de pizzeria en een klein kluppie is op de kempif gebleven (Pietert, Edgar en ik).
  HIER wat foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 10:17

Leave a Reply