augustus 2015
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 06aug

  Het begint bijna saai te worden maar het is weer skitterrond weer en er zijn geen wolken te bespeuren. Blauwthermiek dus. Na het ontbijt zijn we met de eerste lichting meegegaan naar Montavena. Daar duurde het even voordat het “droeg” . Marc en Lucas met de Tandem waren de eerste die het probeerden maar zakten helaas uit. Na nog wat parawaiten startte Edgar weg maar die kon het ook nét niet houden. Daarna startte Henk weg en die deed het betert: hij vond lift en zat al gauw boven starthoogte. Dat was het teken voor ons om ook te starten.

  Marc in actie

  Marc in actie

  Het was nog steeds niet makkelijk en na wat heen en weer pielen vond ik een mooie bel die me naar 1800 meter bracht. Daar heb ik wat heen en weer gevlogen en ben toen zuidwestwaarts weggestoken richting Arsié. Wellicht zat daar ook thermiek en zou ik van punt naar punt kunnen vliegen om misschien wel de “magische” vlucht naar Panattone- en dus Bassano te kunnen maken. Helaas geen lift van betekenis en dus ben ik geland op de kempif. Van de rest van de piloten was het Pieter die ook mooi omhoog gedraaid was en ook richting kempif kwam. Van de overige piloten moesten de meeste weer naar de landing wegens ontbreken van thermiek.

  Na het inpakken en een beetje afkoelen in de skaad zijn Pietert en ik in mijn auto weer naar de landing gereden. De meeste zaten op het lounge-terras in de buurt aan de espresso en er moesten nog een paar landen. Vervolgens zijn we naar Panettone gereden met 2 mudvolle bussen én mijn auto… Anders moesten we met 4 man naast elkaar een uur lang tegen elkaar geplakt in een smoorhete bus via de haarspeldroute naar boven rijden en daar hadden we écht geen zin in.

  Aangekomen bij de startplek Panettone bij het monument heb ik eerst de auto halverwege beneden neergezet en heeft Melanie me weer in de bus omhoog gereden. Daar was iedereen al gestart en aan het genieten van boterzachte thermiek. Ik ben ook weggestart en samen met de Teckels en Euroflyers hebben we heerlijk langs de berghelling kunnen soaren tot in de avond. Superleuk!

  Toen we het zat waren zijn we geland op Garden Relais en hebben we een heerlijk Ländebiertje genuttigd. De 2 busjes zijn weer terug gereden naar de kempif. Dirk, Jasper, Pietert en ik deden rustig aan want we hadden vervoer. We besloten om op het terras van de landing te blijven eten en dat was uitsteekbaar!

  Na dit culinaire feest zijn we weer terug gereden naar de kempif en hebben daar nog een afzakkertje genomen. Al gauw werden de oogleden wel heul erg zwaar en zijn we noar bedde goan.
  HIER de ploagies.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 07:28

Leave a Reply