augustus 2015
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 27aug

  Vandaag zijn Annie en ik (Jeffrey) om 9:15 vertrokken richting Frankrijk. We hebben de kempert weel volgeprakt met proviand, drank en gadgets om het 2 1/2 week vol te houden en tuften vol goede zin richting et zuijen… We hebben als doel de kempif Le Village in La Motte-Ternand, want daar kregen we van Henriëtte en Klaas goede verhalen over en dat leek ons wel wat.

  De "onderweg-in-de-auto-foto"

  De “onderweg-in-de-auto-foto”

  De wegen waren goed berijdbaar en zeker op de tolwegen in Frankrijk was het lekker rustig. We hebben in Luxemburg de tank nog even volgegooid voor 96 eurocent de liter (diesel) en rond 18:20 reden we de kempif op. Het is een kleine- en rustige kempif beheerd door een Nederlander (Robert) en er staan een stuk of 5 Nederlandse auto’s. La Motte-Ternand ligt westelijk van Dijon in de Bourgogne (Region Côte D’Or) en het is hier echt heel mooi landelijk en rustig. Je kunt hier waarschijnlijk skitterrond wandelen en fietsen.

  Toen we de kempif opreden kwam Rob ons al tegemoet en heette ons hartelijk welkom. We mochten staan waar we wilden want er was plek zat. Hij heeft e.e.a. uitgelegd en alvast onze bestelling voor de broodjes mogenochtend opgenomen 🙂 We hebben de kempert op een mooi plekkie gestald en de stoelen en tafel neergezet en toen maar eens even een lekker biertje/wijntje ingeschonken. De vakantie is begonnen!

  Het avondeten was eenvoudig edoch voedzaam: Noodles en cup-a soup. Daarna een heerlijk toetje en (N)espressootje en toen kon het professionele wedstrijd-yahtzeen beginnen! Met een best-of-3 heeft Annie mij verslagen met 2-1, en dat is een hele kunst want ze was door de Sambuka (2 stuks) zo blauw as een gympie 😉 Rond de klok van 0:00 zijn we de vreetstenen gaan rossen en het bed in gedoken.
  HIER wat foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 22:24

Leave a Reply