augustus 2015
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 28aug

  We hebben vannacht wat onrustig geslapen, en ondanks dat we – anders dan normaal – met het hoofd naar links zijn gaan liggen (we hadden het gevoel dat de kempert niet helemaal level stond) zijn we ’s nachts toch maar weer omgedraaid… Was toch ruimer zo.

  Kasteel mont St Jean

  Kasteel mont St Jean

  Al met al zijn we toch wat langer dan normaal in bed blijven hangen en moest ik me nog haasten om de broodjes voor half tien op te halen bij het winkeltje/ “Location du pain” van Robert beneden in het dorp. Daar kun je via een mooi paadje achter de kempif naar toe lopen. Ik heb nog een aantal wandel-en fietskaarten mee gekregen en hij heeft nog wat tips gegeven. Eenmaal terug op de kempif hebben we lekker ontbeten en dat was weer ouderwets genieten van de heerlijke croissants en baguette.

  Daarna hebben we de fietsen gepakt en zijn we een mooie route gaan fietsen. Dat is hier echt heerlijk om te doen. Het is heuvelachtig en heerlijk rustig en je komt door skitterronde middeleeuwse dorpjes. We hebben ook halverwege de route Mont du St. Jean bestegen en dat was een pittig klimmetje. We zijn op driekwart maar even afgestapt want lopend ging het sneller! 😉 Bovendien kun je hier OVERAL heerlijk bramen plukken… Dat hebben we dan ook diverse malen gedaan. Boven bij Mont du St. Jean staat een skitterrond kasteel en een 12-eeuws kerkje. Daar hebben we even de toerist uitgehangen en hebben we wat cultuâ opgesnoven. Vervolgens weer as een raket naar beneden de pukkel af gesjeesd en dat ging toch wel heul hard!

  Uiteindelijk hebben we 28 km. gefietst en moe maar voldaan kwamen we weer op de kempif aan. Uiteraard even heerlijk languit met een ijskoude radler en toen hebben we zowaar even een klein tukkie gedaan. We worden ouder… 😉 Na het schoonheidslaapje heb ik wat met m’n drone gevlogen en daarna zijn we even naar beneden gewandeld naar het winkeltje van Rob. Daar hebben we gezellig op het terrasje gezeten met een biertje en een icetea en gebabbeld met Rob.

  ’s Avonds heeft Stefke de kempif-kok uitgehangen en hebben we een lekkere pasta maaltijd genuttigd. Nu zitten we met nog slechts 2 andere stelletjes op de kempif. De rest is vandaag vertrokken naar Nederland. Morgen gaan de 2 andere stelletjes trouwens ook weg en hebben Annie en ik de heule kempif dus voor ons eigen 🙂 Nu gaan we Yahtzeëen!
  Voici les photo’s.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 22:33

One Response to “Lekker fietsen naar mont St Jean”

 1. De buurtjes en Eddie Says:

  Hoi buurtjes, Wel wat laat, maar Eddie en wij bedanken ons zeer voor de geweldig mooie kaart die wij vanuit jullie bramenparadijs ontvingen. Lekker fietsen, zwemmen, eten, drinken en bramen plukken in de Bourgogne. Lijkt ons ook wel wat. En dan die snoezige katjes. Vandaag stond Jeffrey de camper te boenen. Had ons oranje busje er wel naast willen zetten!
  Hartelijke groeten van Peter en Christine
  Vrijdag 18 september 2015

Leave a Reply