augustus 2015
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 29aug

  Als we de luiken openslaan is het al weer half negen… En het is skitterrond weer. Annie heeft vandaag wandeldienst naar Rob’s brood kiosk en Stefke dekt de tafelt. De croissantjes, de pain en de eitjes smaken weer heerlijk. En het Nespressootje maakt het helemaal af.

  Stefke en Annie in Lac du Chamboux

  Stefke en Annie in Lac du Chamboux

  Vandaag gaan we fietsen naar Saulieu want daar is het markt. Dat is ongeveer 10 km fietsen, en op die markt staan – volgens Robert de kempifboer – 2 kraampjes die je niet mag overslaan: 1 kraampje waar ze geitenkaasjes uit de streek verkopen; en 1 kraampje waar ze de witte wijn uit de streek verkopen die heel goed met de genoemde geitenkaasjes samen gaat: “Chablis” genaamd… We waren vandaag wel wat later dan gepland en Rob vroeg ons dan ook toen hij ons tegen kwam op de kempif of we naar de markt van volgende week gingen… 🙂

  De fietstocht naar Saulieu ging best omhoog met een aantal pittige klimmetjes. Op de terugweg krijgen we het waarschijnlijk een stuk makkelijker 🙂 In Salieu was het best warm. Gelukkig was de markt onder de platanen dus dat was lekker koel. Annie had zich iets te veel uitgesloofd en vergeet af en toe dat ze bijna 50 is! Ze was wat bevangen door de hitte en moest effe zitten. Gelukkig had de Chablis-kraam allemaal bankjes en tafeltjes (voor de proefferts en de zuiperts) en daar kon Annie effe zitten en wat bijkomen. Ondertussen heb ik wat kaasjes gescoord en een fles Chablis (2012). Toen Annie weer wat afgekoeld was zijn we het stadje gaan verkennen en hebben we de eerste de beste ijs-shop aangedaan voor een lekkere coup ijs. Daar knapte Annie helemaal van op! 😉

  Vervolgens hebben we de fietsen gepakt en zijn we naar Lac du Chamboux gefietst. We zaten eerst aan de verkeerde kant van het meer en daar was het water wat bruin met algen. Het zag er niet zo aantrekkelijk uit. Maar al gauw kwamen we er achter dat we aan de verkeerde kant zaten. We zijn toen een stukkie terug gefietst en hebben toen de linker afslag genomen en toen kwamen we op een mooi strandje uit met helder water. Daar hebben we heerlijk gezwommen en wat ge-spaziert…

  We zijn daarna weer verder gegaan en hebben een links-omtrekkende beweging gemaakt en zijn via de supermarkt in Sailieu en vervolgens via Villacroix weer terug gereden. Rond half vijf waren we weer terug op de kempif. Ik ben toen eerst onder een koele douche gaan staan en vervolgens heb ik mijn vette hok neergevlijd op de ligstoel; vergezeld met een Fransje… Heerlijk!

  Het diner bestaat vanavond uit de geitenkaasjes op stokbrood vergezeld met Chablis en een kom tomatensoep en vla/yoghurt toe. Heerlijk! De wijn was zo lekkert dat ondergetekende om 8 uur ’s avonds al beheurlijk teut was. Gauw wat espresso erin en Stefke was weer bijna het heertje… Als ik dit verslag tiep is het 21:00 uur en het word langzaam donker. Het is nog ontzettend zwoel. De krekels tjirpen en in de verte horen we koeien, ezels en honden en schreeuwende franse kooters, want ze hebben een feessie naast de kempif in de Salle du fête…
  Voici le photo’s.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 22:40

Leave a Reply