augustus 2015
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

  • 30aug

    Vannacht hebben we redelijk geslapen. Toch af en toe wakker geworden van terugkerende feestgangerts… Het is weer heerlijk weer en al snel word het lekker warm. Annie heeft weer de broodjes gehaald en ik heb de ontbijttafelt weer klaar gemaakt. we genieten van een heerlijk ontbijtje en maken onze plannen voor vandaag. Onze buurtjes voor ons vertrekken vandaag naar Nederland dus we hebben nu helemaal vrij uitzicht. Er is wel een stel nieuwe gasten (nederlanders) gearriveerd vandaag en er zitten 2 senioren in het (enige) huisje hier op de kempif.

    Lunch in de skaad

    Lunch in de skaad

    Vandaag gaan we met de fiets naar Ormancey en daar zetten we onze fietsen neer om een wandeling te maken. Dat is ongeveer 9 kilometer fietsen. Wel wil ik persé door het dorpje “Missery” fietsen, want van dat naamplaatsbordje kun je natuurlijk een leuke foto maken 🙂

    We hebben een mooi rondje kunnen maken veelal via een wandelpad langs heggen en/of bramenhagen en vaak liep je dus door de schaduw. Het is vandaag namelijk onmeunig warm dus een beetje schaad is erg lekkert… Via een route linksom kwamen we weer bij het dorpje Mont St. Jean. De weg liep nu langs de helling van dat dorpje en daar staan ook skitterronde middeleeuwse huisjes en burchten. Het ademt gewoon historie dat dorp. We zijn tot aan de Mairie gelopen en daar waren keurig nette openbare toiletten met wastafels, dus daar hebben we even onze flesjes gevuld en ons wat opgefrist. Toen zijn we weer een stukje terug gelopen want we wilde perse langs het gehucht “Etang du Moulin”. Die afslag leidde naar een prachtig oud pad volledig omboogd door bomen, struiken en bramen. Je kon de overrijpe bramen zo boven je hoofd plukken… Heerlijk!

    Na een wandeling van 9,5 kilometert waren we weer terug bij de fietsen en zijn we weer richting de kempif gefietst. Daar zijn we neergeploft en hebben een ijskoude Radler/Cola-light naar binnen geklokt… Vervolgens zijn we even naar Rob’s winkeltje/terrasje gelopen om 3 dagen weblog te uploaden. De 2 senioren uit het huisje waren er ook en rekende net hun genuttigde versnaperingen af. We hebben via de WiFi van Robert (is gratis voor gasten) de boel even geupload en lekker wat gedronken en gekletst met Robert. Toen hij ons verslag van vandaag hoorde en merkte dat ik nogal gecharmeerd van van middeleeuwse dorpjes gaf hij de tip om naar Semur te gaan. Dat is een skitterrond middeleeuws stadje op zo’n 20 km van onze kempif, dus wellicht gaan we dat morgen doen!

    ’s Avonds heeft Stefke z’n culinaire kunsten vertoond door een chicken-tonight maaltijd op tafel te zetten, maar dat niet van chicken, maar van gehaktballetjes uit curry-saus, vergezeld met verse prei, paprika en champignons 🙂 Annie zei: “ Buuuurp”… zo lekker was het…

    HIER weer onmeunig vulle ploagies van een skitterronde dag.

    Posted by stefke-uut-fryslan @ 22:28

Leave a Reply