september 2015
Z Z M D W D V
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 01sep

  Gisteravond hebben we het droog gehouden en hebben we heerlijk genoten van de zwoele avond. Pas midden in de nacht begon het te regenen… En goed ook! Het heeft volgens mij de hele nacht door geregend. ‘s Morgens regende het nog af en toe maar dat was meer miezeren. Het is flink koeler geworden maar nog een prima temperatuurtje om buiten onder de luifel te ontbijten.

  Dorps-ezelt

  Dorps-ezelt

  Door de miezerregen hebben we kalm aan gedaan. Op een gegeven moment zijn we toch in de kempert gaan zitten en daar hebben we wat gelezen, koffie gedronken en een schoonheidsslaapje gedaan (heeft niet geholpen). Rond half twee werd het droog/droger en zijn we een bammetje gaan eten en vervolgens hebben we de wandelschoenen aangetrokken en zijn een stuk gaan lopen.

  We zijn achter de kempif het pad op gelopen en zijn over de “graat” gelopen op zoek naar een leuk paadje naar het meertje. Mijn GPS gaf aan dat er een paadje liep maar na 100 meter kwamen we een bord tegen “Proprieté Privé” en “Access Interdit” dus zijn we als brave burgers weer omgekeerd. Iets verderop was ook een paadje volgens de GPS maar die eindigde in het niets… Lijkt wel om men ons niet wil hebben bij het meertje… Later hoorde we van Robert dat het allemaal privé eigendom is en de eigenaar niet gediend is van pottenkijkers… Hij schijnt zelfs honden los te laten als ie “indringers” vermoed… Maar goed dat we omgekeerd zijn! We hebben toen maar een route linksom gedaan en beneden de “graat” weer terug gelopen naar de kempif. Inmiddels is het heerlijk weer geworden en was het al best brotsig!

  Eenmaal terug op de kempif hebben we de laptop gepakt en zijn we naar Robert’s “Depot du Pain” cq terrasje gelopen om 2 dagen weblog te uploaden en een zelfgemaakt (digitaal) vakantiekaartje te versturen als echte kaart via Hallmark. Dat moet allemaal vlot gebeuren want ik heb nog 40% stroom in de accu van de Macbook en m’n adapter/oplader heeft het begeven… (dus als er nog een Annecy-ganger een Macbook Pro adapter (2010) heeft: graag meenemen!). Uiteindelijk is het allemaal gelukt en gelukkig heb ik ook nog mijn Asus laptopje bij me, al is die wel half verknetterd door een mislukte Windows-10 update, maar voorlopig werkt ie met hangen en wurgen…

  We zijn weer naar de kempif gegaan en daar hebben we een superdeluxe maaltijd bereid: piepers/Rode kool/Lupack beefburgers/Yoghurtje toe 🙂

  Nu is het 22:35 en we zitten gedouched en gepoederd onder de luifel met de radio zacht met leuke muziek en we gaan zo yahtzeeën.  Morgen vertrekken we naar Annecy. Jeeraar en Marianneke zijn daar al maar hebben noodgedwongen de eerste avond een hotelletje geboekt omdat het hoosde! Hopelijk word het morgen beter daar! McDirk komt ook morgen en donderdagmiddag zullen Tjitske en Jorden arriveren. Bruggenkamp en Liennepien zitten nog in Duitsland en wanneer die zullen arriveren is onduidelijk. Zaterdag komen Wilma, Jacqueline en Wouter en waarschijnlijk Jappie en Laura ook. Gezellig!!!!
  HIER wat foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 22:30

Leave a Reply