september 2015
Z Z M D W D V
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 04sep

  Het was vannacht steenkoud omdat het helder was. Tjitske had zelfs de 2e slaapzak er bij gepakt… Dus toen we na een goede nacht slapen de luiken open deden was het skitterrond weer. Gisteravond hadden we de wekkert gezet want we hebben het plan opgevat om ta gaan vliegen bij de ochtendstek Marlens. We hebben lekker in het zonnetje kunnen ontbeten en om 10 uur reden we de kempif af met 2 auto’s. Steengroeve had nog niet zo’n goesting moest nog een zooitje installeren en is op de kempif gebleven.

   

  Jeeraar en Lienepien airborne

  Jeeraar en Lienepien airborne

  Op de startplek aangekomen waren we gelukkig de eerste. En regelmatig kwamen er al bellen voorbij dus het zag er goed uit. De startplek is niet zo groot en het kan er best druk zijn ‘s morgens maar dit keer dus niet. later kwamen nog wel de PNN’ers er bij maar dat was alleen maar gezellig.

  Jeeraar was de eerste en al spoedig startte ik (Stefke). We vlogen allebei zo een bel in dus het teken was gegeven! Een voor en startten de rest weg en gingen iedereen lekker omhoog. Ik heb tegenwoordig een GPS/Vario met “live tracking” (de Flymaster GPS SD+) en daarmee kan iedereen je volgen op internet. net zoals de Redbull X-alps dus. ALs je de website http://lt.flymaster.net checkt als ik airborne ben kun je me zien vliegen 🙂 Ik had een melding gedaan op Facebook en kreeg later leuke berichtjes van diverse thuisblijvers die me gevolgd hadden… Iedereen heeft leuk kunnen vliegen en de vliegtijden varieerden van een half- tot anderhalf uur. De wind trok wel wat aan dus zijn we maar geland. Een leuke eerste eerste vlucht van de vakantie dus!

  Eenmaal terug op de kempif hebben we geluncht en heerlijk in het zonnetje gehangen. Het waaide best en voorlopig hadden we nog geen behoefte om te gaan vliegen. Ik moest nog naar “Passanger du vent” (parapentwinkel in Taloires bij Planfait) omdat ik een afspraak gemaakt had voor een proefvlucht aan een superlicht lig-harnas (Advance Lightness 2) en een porto antenne wou kopen, dus zijn Jeeraar, Annie, McDirk en ik op de fiets daar naar toe gereden. De bult bij Talloires was weer pittig maar we hebben het gehaald. Helaas was de testvlucht afspraak weer op z’n Frans gemaakt en zouden alle test harnassen pas na de Coupe Icare weer terug zijn… Ik heb even stampij gemaakt dat we een afspraak hadden en dus gaan ze proberen te regelen dat het harnas alsnog in Annecy komt deze week… Bij de andere winkel bij planfait heb ik een antenne gekocht en vervolgens hebben we even het terras aangedaan.

  Daarna zijn McDirk, Annie en ik weer terug gefietst naar de kempif en Jeeraar heeft nog even Col de Bluffy gedaan en is nog even gaan pinnen en om het meer gefietst. Weer terug op de kempif was het weer ouderwets gezellig en hebben we Siebren en Geert kunnen verleiden om op de kempif te landen. Dat was leuk want daar waren zo nog nooit geland.

  ‘s Avonds hebben we weer in 3 groepjes gekookt en nu zitten we gezellig in de LT Partytent. Morgen komen Jacqueline, Woutert en Tim en ook Wilma en Jappie en Laura zullen arriveren. Dus dan zijn we helemaal compleet!

  HIER de foto’s van vandaag

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 22:17

Leave a Reply