september 2015
Z Z M D W D V
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 06sep

  (De tiepmiep voor vandaag is Sjeeraar)
  Koud, koud, koud. Wat zijn de nachten toch koud deze vakantie. Maar gelukkig hebben Marianne en ik met onze donsmatrassen en dekbed geen enkele last van de kou ’s nachts. Helaas is het ’s ochtends ook erg koud tijdens het ontbijt, maar met een extra jas  en lange broek overleven we het wel.

  Stefke boven Marlens

  Stefke boven Marlens

  Met het ontbijt achter de vreetstenen zijn we naar Marlens gegaan voor een ochtendvlucht. Eergisteren hebben we hier een prachtige vlucht gemaakt en dat wilden we vandaag eens evenaren. Al snel was iedereen gestart en ondanks die ietwat rommelige omstandigheden in de lucht, werd er toch weer lekker gevlogen. Jasper, Laura en Jaqueline reden de voitures naar beneden. Tegen 13:00 uur waren we weer terug op de kempif en na overleg is het besluit genomen om niet meer te vliegen vanwege de te harde wind. En net als altijd ging een ieder zijn of haar tijd op een eigen manier invullen. Zo zijn Anita, Tjitske en Lieneke gaan wandelen, heeft Dirk de kano van Atze gepakt om een stukkie te varen en heb ik de racefiets gepakt. Ik moest uiterlijk om 18:00 uur terug zijn, want vanavond gaan we met de hele groep pizza eten. Ik heb een schitterende tocht gefietst van 90 km met 1700 hoogtemeters. Na Col de l’ Epine en Col de la Croix Fry had ik de zwaarste klimmetjes gehad. De beloning was een enorm lange afdaling van ruim 20 km. Uiteindelijk was ik om exact 18:00 uur weer terug op de kempif. De wandeldames waren ook weer terug. Hieronder hun verslag, geschreven door Annie:

  Tjitske, Lieneke en ik hadden zin om een eind te wandelen, we vertrokken tegen 2 uur richting Lathuille, daar zijn we via een steil pad omhoog gelopen, richting de startplek van Entrevernes. Daar zijn we verder een stuk linksom gegaan (nog steeds omhoog). Het pad terug was wat minder mooi en ging niet al te steil. Totaal zijn we bijna 4 uur bezig geweest. Al met al een leuke wandeling, beetje koud, omdat we steeds in de schaduw van de berg liepen. Wel met mooie uitzichten.

  Sjeeraar neemt de griffel weer ter hand:
  Om klokslag 19:00 uur liepen we in ganzenpas naar het restaurant om ons tegoed te doen aan de pizza’ s. Er werden steeds 4 dezelfde pizza’s op tafel gezet die in 8 stukken waren gesneden. Op deze manier konden we diverse smaken pizza’  s proeven. Het was een gezellige avond voor nog geen €20,- pp, inclusief drinken en een toetje.
  Morgen gaan we naar Montlambert, dus de wekker moet vroeg gezet worden. Het is opnieuw koud, dus we zullen wel lekker slapen. Welterusten en tot morgen!

  De ploatties van vandoage!

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 22:58

Leave a Reply