september 2015
Z Z M D W D V
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 07sep

  (De tiepmiep voor vandaag is opnieuw Sjeeraar)
  Na de errug gezellige avond van gisteren, moesten we vanochtend even door de zure appel heen bijten. Want…. de wekker stond om 8 uur! Waaaattt? Da’ s vroeg, maar ja, als je ondanks de harde woei toch wilt vliegen, moet je er wat voor over hebben.

  Jeeraar start op Montlambert

  Jeeraar start op Montlambert

  Het plan voor vandaag is om naar Montlambert te gaan. Deze vliegstek ligt erg gunstig om toch bij mindere weersomstandigheden toch te kunnen vliegen. En omdat er voor vandaag een harde wind wordt verwacht die voornamelijk uit het noorden komt, lijkt het ons de beste keuze. Maar ook bij Montlambert veranderen meestal rond 13:00 uur de omstandigheden, dus moet je er vroeg bij zijn.

  Even na 9 uur gingen we dan verdeeld over 3 auto’ s onderweg naar Montlambert . Jaqueline is niet mee gegaan, omdat ze met Tim andere dingen wilde doen. Wilma & Mark gingen een dagje naar Genève, omdat Mark vanavond terug vliegt naar Nederland. Na een klein uurtje rijden waren we er. Er was een school op de startplaats, dus het was een ietsiepietsie druk met de 11 Laffe Teckels die ook wilden vliegen. De startwind was perfect en omdat ik nogal zin in vliegen had, was ik als eerste klaar om te starten. Helaas was ik iets te gulzig en kon ik niet langer dan 30 minuten boven blijven. De rest deed het een stuk beter, de meesten bleven ca. een uurtje hangen. Maar al met al een goede keuze om naar Montlambert te gaan.

  Op de terugreis hebben we koffie gedronken bij St. Pierre d’ Albigny aan het water. Vervolgens trokken we in colonne weer naar Doussard om te lunchen. Al snel was iedereen in de relax-modus en werd er lekker gegeten en gedronken. Ik heb mijn fiets schoongemaakt, Stefke heeft de fiets van Annie gepimpt met een snelheidsmetertje en een bidon en hij heeft z’ n harnas gemodificeerd. En zo deed iedereen zijn eigen dingetje. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus gingen Jan, Dirk, Tjitske naar de start van de Forclaz om nog een vlucht te maken. Laura & Jasper gingen ook mee, want Jasper ging nog even spelen met de Arcus 7 op de landing van Doussard. De heren hebben een uur gevlogen en zijn geland op de kempif, terwijl Tjitske er nog een half uurtje extra uitperste en na 1,5 landde op Doussard.

  Tegen schemering gingen we allen koken en na een verrukkelijke cholesterol-verhogend dineetje zitten we nu in de Kennel om te kletsen, webloggen en vooral om te drinken. Net als iedere avond koelt het ook nu weer enorm af en de elektrische kacheltjes maken overuren. Maar dat heeft geen enkele invloed op de gezelligheid kan ik garanderen.

  Morgen is de verwachting dat de wind beduidend minder hard gaat waaien dan de voorgaande dagen. En met de temperatuur zit het ook wel snor. Het beloofd opnieuw een mooie dag te worden.

  De foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 23:08

Leave a Reply