september 2015
Z Z M D W D V
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 08sep

  Dirkmeister memoreert:
  Gisteravond was het toch wat laat geworden voor een aantal teckeltjes en zijn de stoppen doorgeslagen (letterlijk dan). Het plan was dus: uitslapen als goede voorbereiding van de super thermiek dag. Ik had dus ook geen wekker gezet, met het voornemen om te blijven liggen tot ik de tent uit zou branden. Maar zoals we allemaal weten met goede voornemens, ze vallen niet vaak ver van de boom. Lig ik dus de wachten op de koperen ploert, krijg ik eerst een app-je van mijn lieftallige buurvrouw die de zonsopgang over het meer zit te bekijken, gevolgd door een app-je van Stefke, die midden in de nacht besloot om met pakzak in zijn eentje naar de start van Entrevernes te lopen. Na toch nog wat mannelijk doorgedut te hebben, toch maar opgestaan om te constateren dat het behoorlijk bewolkt is.

  Annie en Marianneke op Planfait

  Annie en Marianneke op Planfait

  Terwijl we lekker zitten te ontbijten, zit Steff op de berg te wachten op wat thermiek. Uiteindelijk besluit hij met een nul-wind te starten wat we vanaf de camping kunnen volgen en er professioneel uitziet (het live verslag later, maakt echter wel melding van wat overstekende struikjes). In één rechte lijn steekt Jeff richting camping en weet daar netjes op het SIV-veldje te landen.

  We doen het rustig aan zolang het nog bewolkt is en vertrekken rond 1 uur richting Planfait. De snelle schermpjes blijven al wel hangen, maar het houdt niet over. We wachten het nog wat af, maar de TOP-dag met super-thermiek blijft uit. Tegen 4 uur zijn we allemaal gestart. Iedereen weet wel een half uurtje boven te blijven, maar alleen Jan, Wilma en Jeff halen het tot aan de tandjes. Jeff doet een poging het meer over te steken, maar bedenkt zich halverwege en buigt af richting de campiff.

  Na de vliegdag nog even uitgebreid geëvalueerd te hebben op het terras bij Planfait, terug naar de camping alwaar we wederom overgaan tot de voorgerechten (bier, droge en natte (?) worst, chips, rosé, etc) en diverse andere culinaire hoogstandjes (waaronder heerlijke wraps).

  In de kennel worden vervolgens de vliegplannen voor de komende dag gemaakt. Hoe later de avond, hoe beter de plannen. (Eerst maar eens zien wat het weer morgen doet 😉 )

  HIER de plaogies

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 20:39

Leave a Reply