september 2015
Z Z M D W D V
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 09sep

  Op z’n laatste avond is McDirk toch nog zo aardig om de weploggert voor z’n rekening te nemen:
  Omdat we gisteren op tijd naar bed gegaan zijn, staat er een ochtendvlucht op het programma: Entrevernes. We staan op tijd op en in tegenstelling tot gisteren is het onbewolkt en warmt de helling tijdens het ontbijt al lekker op.
  Nadat Tjistke de logistiek weer georganiseerd heeft, vertrekken we naar de start, waarna we als een geoliede machine de één na de ander wegstarten.

  Duingt vanaf boven

  Duingt vanaf boven

  Na korte tijd, zitten we met een groot aantal teckels in de soarband. Maar helaas na een half uurtje grote schrik, een niet nader te noemen teckel (Jorden), heeft een inklapper en perfectioneert de McDIrk. Gelukkig is er geen persoonlijke schade en vinden we een professionele boomklimmert die het materiaal weet de bergen.

  Na de lunch vertrekken we naar Forclaz, waar we weer geluk hebben en met de auto kunnen doorrijden om de pakzakken bij de start af te zetten. Tegen alle tradities en gebruiken in, start ik als eerste. Het is druk op de start met tandems en SIV’ers, maar ik kom lekker weg en de eerste thermiekbel brengt me gelijk naar cloudbase. Daarna richting tandjes en verder het meer over. Ook Jeffrey, Jan, Tjitske en Wilma gaan lekker en maken de oversteek. Met Jeff als gids vlieg ik voor het eerst het complete (kleine) rondje Annecy. De meesten van ons landen op de camping, waar Tjitske haar logistieke organisatie vermogen weer inzet: Tjitske gaat samen met Wilma, Atze en Jorden de auto’s halen, terwijl de schermen van Wilma en Tjitske door Laura en Annie worden ingepakt en zelfs naar de tent worden terug gedragen: een erepenning voor deze voortreffelijke parabunnies !!!!

  Nadat Jan is gesommeerd om ook maar eens te gaan landen, gaan we nog even pilsen; afrekenen met de boomklimmert; stoere verhalen vertellen en op naar het restaurant, alwaar ons een heerlijk aperitiefje wordt aangeboden: Kir: witte wijn met kersenlikeur. We krijgen een rondje van Jorden (voorinzet bij boomlanding:Red.)  en eten een heerlijke hamburger. Favoriet toetje: Coupe Colonel (citroenijs met wodka).

  Omdat ik morgen naar huis moet rijden, gaan we natuurlijk op tijd naar bed…….

  HIER de foto’s

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 20:53

Leave a Reply