september 2015
Z Z M D W D V
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 10sep

  Sjeeraar is zo aardig om de weploggert te doen:
  Vandaag is een droevige dag: de roedel Laffe Teckels moet afscheid nemen van Dirk. Hij gaat vandaag naar huis (snif), want morgen heeft hij een belangrijke dag. Het plan was dat hij de beamer tussen 8 en 9 uur zou aantrappen. Dus dat was vanochtend vroeg opstaan voor iedereen om Dirk uit te zwaaien. Ik was van plan om vandaag de Semnoz te gaan fietsen, dus ik was sowieso vroeg op. Dirk was al aan het oppakken en zo kon ik hem nog gedag zeggen.

  Over de loopbrug richting Forclaz

  Over de loopbrug richting Forclaz

  Ik ben om half 9 op de fiets gestapt en naar de voet van de Semnoz gefietst. Deze ligt in Annecy, bij het zwembad. Het klimmen ging lekker en na 16 km te hebben gefietst in 1,5 uur, stond ik 1200 m. hoger op de top van de Semnoz. Omdat het koud was (7 gr. C.), heb ik mij warm aangekleed om aan vervolgens de afdaling te beginnen. De afdaling lekker en al snel stond ik weer op de kempif. Met 75 km en 1500 hoogtemeters in de benen.

  Op de kempif was het rustig, want Jorden en Jan waren op het landingsveld het scherm van Jorden te inspecteren en Anita, Tjitske, Lieneke en Jeffrey waren te voet naar de startplek op de Forclaz. Dit is een beste tippel van bijna 3 uur lopen. Tegen 13:30 uur gingen we met 2 auto’ s en alle pakzakken naar boven. Daar zaten de wandelaars nog in het restaurant uit te rusten en te genieten van de wandeling. Gezamenlijk hebben we in een ander restaurant nog wat genuttigd om vervolgens te enorm steile klim aan te vangen naar de officiële startplek. Hier was het niet al te druk en al snel gingen de eersten van ons zich voorbereiden voor de vlucht. Ik was ook snel gereed om te vliegen en na Jasper en Wilma startte ik. Het was even zoeken naar goede thermiek, maar al snel vonden Wilma en ik een mooie thermiekbel. Helaas begon het boven Annecy te regenen, wat er voor zorgde dat niet de mooie vluchten van gisteren konden worden geëvenaard. Het lukte Wilma nog om terug te vliegen naar de landing op de kempif; Jasper en ik zijn geland op de landing van Planfait. De anderen hebben ook lekker gevlogen en zijn geland op het landingsveld van de kempif. Anita en Marianne hebben een auto op de landing gezet, dus Jasper en ik konden ook snel weer terug naar de worst-chips-bier-rosé-wijn-party.

  Na deze party is iedereen gaan koken en eten. Nu zitten we met elkaar in de kennel. Op dit moment worden er nieuwe cocktails bedacht. Een succes is de jonge jenever met (grenadine) en water. Ik houd het maar bij beerenburg.
  Morgen is alweer de laatste dag. We verwachten weer een mooie vliegdag. We gaan opnieuw uit eten in het restaurant bij de andere kempif. Het eten is daar verrukkelijk en het is er niet duur. Maar dat is morgen pas…. Nu eerst een borrel.

  De foto’s van vandaag

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 21:02

Leave a Reply