september 2015
Z Z M D W D V
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 11sep

  Het is wat dampig als we opstaan ‘s morgens door wat lichte regen in de nacht… Het is best lekker weer verder en we genieten van een lekker ontbijtje.

  Zwemmende teckeltjes

  Zwemmende teckeltjes

  Wilma en Annie gaan vandaag naar Annecy op de fiets want het is markt. Ze willen dan op de terugweg nog even Col de Buffy meepakken. Sportief hoor! Wij hebben ondertussen wat geluierd, gelezen, geweblogd, en de Laffe Teckel Partytent afgebroken. Rond 13:00 waren de sportieve dames weer terug met heerlijke droge worst en (peperdure) noga. We hebben de lunch genoten en zijn toen naar Forclaz getogen.

  Het werd eenmaal boven steeds meer bewolkt en dus besloot ik (Stefke) om niet te lang te wachten om zo toch nog wat thermiek te kunnen pakken. Bovendien vertrok een gast met een knoop in het scherm en belandde in zakvlucht in een boom en ik bang was dat een helikopter nodig was om hem eruit te krijgen. Dat zou dan lang wachten worden. Ik was na een afgebroken start in 2e instantie goed weg en moest even m’n ellebogen gebruiken en een beetje “Frans” vliegen om niet uit de bel gedrukt te worden door kapsones-tandems en andere idioten. Gelukkig had ik betere stijg te pakken dan de rest en verdween uit het zwerk omhoog richting Tournette de rest vertwijfeld achter latend :-). Lang verhaal kort: het waren geen super condities dus velen moesten na verwoed schraapwerk toch richting landing. Anderen haalden net een duurvlucht of konden met geluk zelfs tot boven de tandjes komen en weer terug. Het was een leuke afsluitvlucht van een heerlijke vliegweek…

  Eenmaal terug op de kempif zijn de auto’s weer opgehaald en hebben we een heerlijk Ländebiertje genomen. Daarna zijn we nog even gaan zwemmen in het meer. Dat was erg lekker en erg lachen. Meteen daarna onder de douche en we konden ons weer opmaken voor het diner in het restaurant op de buur-kempif. Het eten was weer verrukkulluk en ik heb zelfs de driedubbele mega-hamburgert “MontBlanc” naar binnen weten te krijgen… Hééééérlijk! Tjitske heeft een rondje gegeven on haar 200e bergvlucht te vieren! We kregen zelfs nog een lekker borreltje na van het restaurant omdat we de “gezelligste groep van het jaar” waren 🙂

  Eenmaal tgerug op de kempif hebben we nog wat gezeten en een slaapmutsje (of 2) genomen. Hierbij is overigens nog een nieuw drankje ontwikkeld door ondergetekende: een “één-één-tweetje”… Dat is 1 deel siroop (Grenadine); 1 deel water en 2 delen Jonge Jenever… Dit viel heul erg in de smaak bij de drankminnende teckeltjes 😉
  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 20:47

Leave a Reply