oktober 2015
Z Z M D W D V
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 06okt

  Helaas… Toen ik de luiken open sloeg van mijn etablissement was het grijs buiten… Het front is gearriveerd. Dus thermische vluchten zaten er niet in vandaag. Ayke had het plan opgevat om naar Carezza te gaan. Dat is een startplek noordelijk bij de Rosengarten en die zal waarschijnlijk nog net niet in de wolken liggen. Na het ontbijt zijn we rond 9:30 gaan rijden en een uurtje later waren we bij de landing en de lift van Carezza. Ik ga vandaag de Swing Sensis testvliegen dus daar heb ik wel zin in.

  Cloudbase

  Cloudbase

  We zijn naar boven getransporteerd en daar  moest nog een stukkie omhoog gelopen worden. Wij zijn echter met een aantal airtimers eerst de Stube ingedoken voor een lekker bakkie troost en een apfelstrudel (sommigen onder ons dan). Toen dat er inzat zijn we gaan lopen met z’n vijfen (Miechiel, Frits, Peter, Pietert en ik). Helaas wel de verkeerde kant op dus we moesten weer terug. We merkten bij het terug lopen dat we de wind in het gezicht hadden dus starten links boven ons boven de lift leek ons niet handig. We zijn toen zuidwaarts door gelopen. Echter elk hoekje dachten (hoopte) we dat er een prachtige “wiese”  zou verschijnen met de wind van voren, maar dat bleek keer op keer tevergeefse hoop… Gelukkig zagen we na een stief uur linksom lopen een prachtige ronde wiese met rondom startmogelijkheden. De wolkenbasis ging echter steeds meer omlaag dus opschieten was het devies.

  We maakten ons gauw klaar en ik (Stefke) startte als eerste weg. Inmiddels voelde de mist al aan als miezerregen, maar gelukkig hield dat gauw op toen ik wat verder weg vloog. Ik ben links het Fassa-dal ingedoken en probeerde op glijgetal zo ver mogelijk te komen. Ik had al een mooie landingsmogelijkheid gespot nabij parkeerplaats van een stoeltjeslift in het dorpje Pera (zuidelijk van Pozza di Fassa) en heb hem daar neer gezet. De rest van de Hike & Fly’ ers volgde als snel. Iedereen was veilig geland en na het inpakken van de spullen zijn we op zoek gegaan naar een restaurant of cafe. Die vonden we als snel en we hebben daar koffie, cola en 2 pizza’s besteld. De rest van de airtimers heeft nog meer vluchtjes gemaakt bij de lift maar moesten later ook wachten op grondzicht, want de wolkenbasis ging ook daar omlaag.

  Inmiddels was Ayke al op weg naar ons om ons op te pikken. Toen hij er was bleek dat wij niet zo nodig weer terug hoefden. En omdat de anderen in de 2e bus pasten zijn wij terug naar Pordoi gereden om nog een vlucht van het monument te maken naar Arabba. Daar aangekomen was de wolkenbasis hoog genoeg om te kunnen starten. het was weer een leuk vluchtje en ik ben weer bij het hotel geland. De rest is bij de skiliften geland.

  Toen iedereen weer terug was zijn we gezellig even aan de hotelbar gaan zitten en een lekker hassebassie genuttigd. We kregen daar ook  nog een drankje aangeboden van de vrouw van de eigenaar om te proberen. Dat was naar aanleiding van een vraag van ons wat zij aan het bereiden was… Dat bleek “Aperol Sprite” te wezen en erg lekkert! Het is 3 delen Prosecco,  2 delen Aperol en 1 deel Sprite. Dan een bult ijs er in en een schijf sinaasappel en hmmmmmmmm…. Erg lekkert! Dientengevolge hebben we er nog een aantal besteld en begonnen we lichtelijk melig aan het diner.
  s’ Avonds nog even wat computeren en ouweneelen en toen zijn we noar bedde goan.
  HIER de ploagies van vandoage.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 22:08

Leave a Reply