oktober 2015
Z Z M D W D V
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 07okt

  Vandaag zou het de slechtste dag zijn van deze week, maar die voorspelling klopte weer van geen kanten… We hebben een groot deel van de dag zon gezien en een hele leuke vliegdag gehad. We zijn vanwege de regenverwachting een uur eerder opgestaan.

  Het WO 1 Monument aan de binnenkant

  Het WO 1 Monument aan de binnenkant

  We zijn begonnen boven op Belvedère. De busjes hebben de pakzakken naar boven gebracht, en wij zijn vanaf Pordoi gaan lopen met z’n allen. Dat kon niet anders omdat de busjes met 9 niet tegen de bult op komen. Het is bovendien een mooie wandeling rechtsom de pukkel op Pordoi. Het werd overigens steeds beter weer en het zonnetje scheen mooi het dal in. Eenmaal boven zijn we richting de Marmolada gestart. De startplek is bovenop vlak; en dan een stuk steil; en dan een afgrond, dus je moest wel zeker van je zaak zijn. Na de start rechtsom richting Canazei en dan lekker glijden naar de landing. Je komt best hoog aan dus je hebt de mogelijkheid om wat te spelen of – zoals in mijn geval – de Swing Sensis eens even goed te testen met eenzijdige inklappers, wing-overs, steilspiraal inzet etc. En dat doet ie ook allemaal prima 😉

  De meeste van ons kwamen goed weg (al-of-niet na een afgebroken- of misstart) maar toen kwam de rugwind opzetten. En die bleef aantrekken; zodanig dat de laatste drie niet meer konden starten. Wij zaten inmiddels met een kluppie op het terras in de zon in Canazei en werden later opgepikt door Mario. We zijn toen naar het monument gereden om daar een vluchtje te gaan maken. De wind kwam daar mooi van voren en de eersten startten al weg. Ik heb nog maar weer eens het monument van binnen bekeken. Het is een imposant ding ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de eerste wereldoorlog.

  Daarna zijn we ons ook startklaar gaan maken en zagen we dat Pietert aan het rondjes draaien was! Dat was heel apart want we hadden absoluut geen thermiek verwacht, hoogstens een beetje een soarband… Waarschijnlijk was dat laatste het geval: de wind kwam links tegen de bergwand en zorgde voor lift. Als je in die band zat kon je mooi hoogte winnen en bijven hangen. Ik ben op een gegeven moment richting Arabba gevlogen en zag dat de vlaggen bij het hotel verkeerd om stonden. dus tegen het dalsysteem in. En inmiddels had ik ook best veel sink gekregen dus ik kwam ternauwernood aan bij de schuine helling bij het hotel en kon hem – vrij laag en in tegengestelde richting – aan de grond zetten. Het was daar rete-steil dus het was geen sinecure om naar boven te klauteren met volle bepakking en een scherm, maar het is gelukt zonder dat ik naar beneden geroetsjt ben. Ik was al na-zwetend de boel aan het vouwen op de parkeerplaats van het hotel, toen er een buslading Duitse krasse knarren en paarse permanentjes het hotel uit kwamen zetten en om mij heen ging staan en natuurlijk van alles moesten weten over het parapenten…

  Even later kwamen Pietert en Marc ook aanlopen en we hebben toen wat op het terras gehangen en wat gedronken. Ayke was inmiddels ook gearriveerd met de bus en vroeg of wij nog een keer wilde vliegen, maar wij waren moe en hadden het wel gezien. Dat was achteraf wellicht een beetje jammer want de rest is nog een keer gestart vanaf het monument en een paar mensen hebben uren kunnen soaren hoog tegen de richel aan! Dat is nog nooit eerder gebeurd dus best wel uniek. Zeker gezien de matige condities van vandaag. Later op de dag werd het wel bumpy in de lucht en was het niet aangenaam vliegen meer. iedereen is toen naar beneden “gespoeld”.

  Ik heb ’s middags even een schoonheidsslaapje gedaan (niet geholpen) en toen ik de ogen open deed zat een groepje airtimers lekker op het terras in het zonnetje. Dus daar ben ik gezellig even bij gaan zitten en heb genoten van de enthousiaste verhalen.

  ’s Avonds hebben we na het eten een zooitje starts op video bekeken en dat was wel leuk. Rond 10 uur is iedereen afgetaaid. Helaas heeft een graafmachine de waterleiding geraakt en zit het hotel nu zonder water. Gelukkig had ik nog 2 bekertjes water in m’n camelback zitten
  zodat ik mn tanden kon poetsen, maar douchen zit er niet in vanavond… Godzijdank slaap ik alleen op de kamert 🙂

  Al met al was het vandaag toch weer een leuke vliegdag! Morgen wordt er trouwens weer kl*teweer voorspeld met veel regen, maar daar moeten wij ons kennelijk niet zo veel van aantrekken 🙂
  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 21:56

Leave a Reply