april 2016
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 06apr

  De non-alcohol dag gisteren had z’n effect gehad: ik heb goed geslapen. Ik werd welliswaar om 6:30 wakkert maar was zo fris als een Italiaans hoentje… Dus ben ik maar de weblog gaan voorbereiden (tekst typen en 20536123 foto’s verkleinen en sorteren 😉 )

  Roccasecca: zoeken naar een landing

  Roccasecca: zoeken naar een landing

  Vandaag is het weer prachtig weer en het plan was om naar Roccasecca te gaan. Om half 10 hadden we breefing en zijn we in de busjes gestapt. De reis zou een kleine 50 minuten moeten duren, maar door een paar kleine missertjes op navigatiegebied werd het ietsjes langer. We zijn eerst naar de landing gereden; tenminste… wat vroeger de landing was… Maar daar troffen we geen mooi groen grasveld aan maar een akker met tarwe… Ik vond het al vreemd dat ik bij het voorbereiden van mijn waypoints voor de Italie trip een geploegde akker zag op Google-earth… Ik dacht: dat zullen wel oude kaarten zijn, maar dus niet… Afijn, wat nu? Gelukkig hadden we de app Wheretofly bij ons en die wees een andere plek aan als landing. Daar zijn we toen heen gereden maar daar stond het gras een halve meter hoog… Ayke heeft nog gebeld met de vliegsschool in Norma maar die wisten het ook niet. En verder was er niets in de buurt wat op een landing leek of er als zodanig voor door kon gaan. Ja, er wapperde in de verte wel een soort windvaantje in een boom achter de snelweg bij de rotonde en bij wat hoogspanningsmasten maar het leek ons heel sterk dat dat een landing zou kunnen zijn. Dus toen zijn we maar weer terug naar Norma gereden om toch te kunnen vliegen. Achteraf bleek dat de plek bij het vaantje inderdaad de “nieuwe landing” was… Raaaaaaarrrrr!!!

  Afijn, eenmaal terug op de startplek in Norma hadden we nog niets gemist wat er vloog nog niemand. Wel stond de wind perfect en voelde ik af en toe belletjes langs komen. Volgens mij zou het toen al kunnen en Jasper dacht er net zo over. Ondanks het advies van sommigen om nog even te wachten oordeelde Jasper anders en startte als eerste weg. En het was gaaf om te zien hoe hij hem lekker omhoog draaide en zo het teken gaf voor de opening van het window voor alweer een top-vliegdag! :–)

  Kortgezegt hebben we weer een heerlijke dag gehad waar weer diverse mooie vluchten en toplandingen zijn gemaakt. Ik heb vandaag de Advance Lightness kunnen testvliegen. Dat is een superlicht lig-harnas, die veel gebruikt wordt voor hike&fly (of zoals in miijn geval: om niet ver over het max vlieggewicht van je scherm te gaan en tóch een lig-harnas te kunnen vliegen 😉 )

  Tegen een uur of 5 hebben we de boel ingepakt en zijn we naar het terras in Norma getogen voor een welverdiend Ländebiertje. Daar was het nog steeds smoorheet in de zon, dus de Perroni smaakte uitsteekbaar!. We hebben vandaag tot 28 graden gemeten in de skaad; het lijkt wel zomer!

  ‘s Avonds zijn we gaan eten in de pizzeria in het dorp wat een skitterrond uitzicht heeft over het dal en in de verte de zee. Bij een eerdere poging om hier te eten in het verleden was het allemaal niet zo fantastisch, maar kennelijk zit er een nieuwe uitbater in want het eten was voortreffelijk! Moe maar voldaan zijn we na nog 1 borreltje in de hotelbar rond een uur of elf noar bedde goan. HIER de foto’s van vandaag.

  <- Vorige dag   Volgende dag ->

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 22:58

Leave a Reply