april 2016
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 08apr

  Vandaag is het langverwachte koufrontje gearriveerd… De temperatuur is fors gekelderd en het is bewolkt. Af en toe dreigt het te gaan regenen. Hoewel een glijvlucht of wellicht een soarvluchtje mogelijk zou kunnen zijn, besloten we om niet te gaan vliegen.

  2016-04-08-152758-Norma

  Er worden 4 alternatieve plannen gemaakt. Een groepje gaat naar het ziekenhuis in Latina om Ben een bezoekje te brengen (Ayke, Astrid, Robin en Karin). Ben is aan het begin van de week na een verkeer ingeschat landingscircuit een boom tegen gekomen en heeft een bossie ribben gebroken en een ingeklapte long opgelopen. Heel vervelend, maar hij zal er gelukkig weer helemaal bovenop komen en mag waarschijnlijk begin volgende week met het vliegtuig terug naar Nederland vervoerd worden. Het tweede plan is om naar Rome te gaan met de trein (Gerard, Jan, Lieneke, Tjitske, Dirk, Frans, Jasper). Een derde plan is om mee te rijden met het busje naar beneden, en vanaf daar met een mooi wandelpad weer omhoog te wandelen naar Norma (Pieter, Jos en ondergetekende). En het vierde plan is om op bed te gaan liggen voor een schoonheidsslaapje of met een e-reader (Jorden). Bart heeft zich bij geen enkel plan ingetekend en heeft z’n eigen plan getrokken.

  Pieter, Jos en ik zijn dus mooi wezen wandelen. Het was even zoeken waar het wandelpad begon, dus zijn we dwars door de olijvengaard gelopen al navigerend met Google maps en dat werkte goed. Na 100 meter waren we op het pad omhoog. Het was nog best brotsig weer en de straaltjes zweet liep bij sommigen van ons over het voorhoofd. De wandeling was erg leuk en we hebben hem nog wat verlengd door niet meteen het dorp in te lopen boven, maar de afslag rechts te nemen waardoor we achter het dorp weer omhoog kwamen. Daar kwamen we overigens Bart ook tegen, want die was vanaf het Hotel wat wezen wandelen.

  Eenmaal terug in Norma zijn we een lekker broodje gaan halen bij de bakkert en daarna hebben het grote 19e-eeuws gebouw bewonderd aan de binnenkant. Erg indrukwekkend. Toen we eromheen liepen kwamen we nog in de achtertuin van de Pizzeria terecht en daar was vroeger een startplek. De windvaan stond er nog. Vervolgens zijn we terug gelopen naar het hotel alwaar sommigen onder ons een schoonheidsslaapje hebben gedaan (heeft helaas niets geholpen).

  Om 16:15 stond een Norgse dorpsgek op m’n deur te hengsten waarbij hard de kreet “bier” geroepen werd… Of wel: we zijn een hassebassie gaan doen op “ons” terras bij La Bella Donna 🙂 Daar kwam niet veel later ook de Roma-groep langs rijden en werd het weer heul gezellig.

  ‘s Avonds hebben we weer heerlijk gegeten en gedronken in de pizzeria met uitzicht en daarna hebben sommige die-hards de hotelbar nog geütiliseerd en nog wat hassebassies genuttigd (en moesten dat de volgende dag bekopen met een houten knar). Morgen vertrekken we rond 9:30 naar Rome om rond 13:00 weer naar huis te vliegen… HIER foto’s van de wandelaars, en de Rome-gangerts.

  <- Vorige dag   Volgende dag ->

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 23:36

Leave a Reply