april 2016
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 29apr

  Vandaag stonden we met skitterrond weer op. De bossen zijn nog wat aan het uitdampen maar de zon brand er over. Ik heb as een dijkwerker geslapen en het is vandaag -8 geweest. Ik ben halverweg de nacht nog ín de slaapzak gaan liggen (ipv de slaapzak over het dekbed heen) met een dekentje erover en nog het dekbed er overheen. Dat hielp…

  2016-04-29-124302

  We hebben op ons gemakkie ontbeten en om 12:15 in een busje gestapt naar de Embergert. Daar was het net alsof we op wintersport waren. Een dik pak sneeuw, en alleen een klein stukje bij de Delta-ramp was geschoond; de rest nog niet. Toen stelde Barry voor om een Ierse volksdansgroep te vormen en zo een heel stuk plak te stampen. Dat ging uitstekend en binnen no-time hadden we een 2-schermen-brede plek gemaakt.

  Ik heb vandaag samen met Barry Jan P. wat assistentie en geestelijke ondersteuning verleend, want die had – best onverwacht – toch nog wat bibbers om te starten, doordat hij 7 maanden geleden hier een stuitertje heeft gemaakt… Uiteindelijk is Jan prima weggestart en is er weer een hobbel genomen. Iedereen ging na de start meteen naar links (daar zit vaak de huisbel) maar ik zag dat er rechts steeds mistflarden hard omhoog gingen. Mijn advies werd door iedereen in de wind geslagen, dus alle links-af-gangerts stonden gauw weer aan de grond. Ik ben rechts af gegaan en kon hem naar wolkenbasis opdraaien 🙂

  Lang verhaal kort: ik heb een mooi vluchtje kunnen maken. Overigens hoorde ik net nadat ik gestart was en dat meldde door de porto dat Marc antwoorde dat het tijd werd… Dus die zijnook gearriveerd. Gezellig! Nadat ik geland was en de boel ingevouwen had volgde het gebruikelijke ritueel van een Ländebiertje en wat vette meuk; dit keer bijna volledig gesponsord door M&A :-)… ‘s Avonds zijn Pietert en ik met Marc en Arlette gaan eten in het restaurant en na wat afborrelwerk zijn we op tijd gaan slapen (nadat ik wat weblog werkzaamheden had gedaan). HIER foto’s van een prima eerste vliegdag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 21:54

Leave a Reply