april 2016
Z Z M D W D V
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 30apr

  Vanmorgen was ik vroeg wakkert helaas. uit armoe ben ik maar weer gaan douchen. 7:00 zat ik met een bakkie koffiegewassen en gestreken in de opkomende zon. Het is mistig (dalinversie) maar de zon komt er langzaam doorheen. het belooft een topdag te worden, en dat word bevestigd door het meteobricht bij de receptie.

  DSC02572

  Marc was al op tijd met een Airtime busje mee naar de Embergert met een Sensis om uit te proberen. Jan P., Pietert en ik (en nog 2 Duitsers) zijn rond 12’en naar boven gegaan. Daar aangekomen hebben we ons meteen aangekleed en hebben we Jan geassisteerd bij de start. Er staat vandaag een mooi up-windje dus Jan kon mooi beheerst wegstarten. Hij ging vervolgens in 1 streep naar de wolkenbasis. Het brulde omhoog…

  Vervolgens ben ik weggestart en ook ik vloog zó een bel in en ook 1 streep naar boven. Jan zat inmiddels bij het kruis en meldde dat hij er geen lange dag van gaat maken en bij de camping bleef qua vliegen… Pieter heeft vandaag ook grenzen verlegd en heeft een mooie vlucht gemaakt. Ik ben richting Lienz gevlogen maar daar was het een behoorlijke wasmachine… Ik heb nog getwijfeld om door te vliegen naar Zettersfeld maar had vandaag mijn dag niet en ben omgekeerd. Vervolgens harde tegenwind en tot -4.5 sink en ik was bijna bang om in een boom te moeten landen… Gelukkig kwam ik uiteindelijk nog wat vooruit en zag een andere Airtimer landen nabij Irschen. Ik ben daar ook geland want dat is wel zo handig (ivm retreive). Hij wasook erg geschrokken van de enorme bak sink en was ook blij dat ie aan de grond was… Ik heb even gemeld dat ik geland was en Jan P. heeft ons toen opgehaald. HIER mijn vluchtje van vandaag (Let op de bak sink op het eind).

  Voor de rest van de dag: zie gisteren 😉 Met dat verschil dat we vandaag (met veel moeite) de gekochte houtblokken (van  geperst zaagsel) in de fik hebben gestoken in m’n vuurschaal en daar lekker omheen gezeten hebben… Morgen waarschijnlijkeen mindere dag, dus we moeten zien of er gevlogen kan worden. Zo niet: dan moet ik effe naar een winkel waar ze camelbag spullen verkopen, want ik ben vandaag m’n afsluitert verloren…
  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 23:32

Leave a Reply