mei 2016
Z Z M D W D V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 05mei

  Vandaag is het wat bewolkt als ik de luiken open sla. De verwachting is dat het in de loop van de ochtend beter word en open trekt. Dat bleek ook zo te zijn.

  2016-05-05-175613Vandaag  start de Delta wedstrijd (German Open) dus we moeten of voor; of na het startwindow van de wedstrijd gaan vliegen. Of we moeten naar de 1300  meter start gaan… We besluiten toch om op tijd naar boven te gaan en ik heb bij Christine (chauffeuse van de  Airtimers) gevraagd of ze een extra busje kon regelen op de camping en dat kon. 12:15 vertrokken we met z’n zevenen naar de Emberger.

  Eenmaal aangekomen op de startplek lag deze helemaal vol met Delta’s… Ik ben vergeten er een foto van te maken maar het was best indrukwekkend… Alleen uiterst rechts was nog een plekkie voor de parapenters en daar stond Marc de Airtimers weg te starten. Gelukkig waren er niet zo veel paragliders dus zijn we ons gaan klaar maken voor een glijvluchtje; althans: dat
  dachten we… Want eenmaal klaargemaakt brak het wolkendek open en kwamen er blauwe stukken tevoorschijn. Hierdoor kwamen er ook onmiddellijk bellen los. Ik was  de eerste die klaar stond en heb mijn rol als winddummy goed opgepakt en ben weggestart.

  Groot was mijn verbazing dat ik thermiek vond en lekker omhoog ging. Het was wel bokkig en turbulent, en ik zag her en der wat Lenticularissen dus ik wou wederom niet te hoog gaan. Pieter en ik hadden het plan opgevat om te gaan toplanden op Wiesflecker en dat is  mij na een paar pogingen ook gelukt. Pieter dacht dat ik naar de landing was en heeft het toplanden over geslagen…

  Nadat ik wat was opgedroogd op de Wiesflecker ben ik weer weggestart en geland op de camping. De rest van de middag hebben we besteed aan eten, drinken en  schoonheidsslaapjes… En om 16:00 arriveerde Den Vloam op de camping en hebben we een welkomstbiertje gedronken (ja inderdaad: we vinden altijd een reden om te zuipen…). We hebben ook nog even wat op de landing rondgehangen en waren getuigen van een crash van een delta… Dat zag er ernstig uit, maar gelukkig bleek de schade aan de piloot mee te vallen. De delta was overigens compleet in puin…

  ‘s Avonds heb ik een prakkie pasta opgewarmd en de rest is gaan eten bij een restaurant of heeft zelf wat gekookt. Ik heb nog een verlate afwas gedaan (van 2 dagen terug) en ben maar alvast gaan douchen en ben daarna met webloggen begonnen. Even later kwamen Den Vloam en Pietert terug en hebben we nog gezellig wat gekletst in de partytent.
  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 21:40

Leave a Reply