mei 2016
Z Z M D W D V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 06mei

  Het is vanacht weer lekker fris geweest en als ik de tent open gooi is het skitterrond weer. Dat beloofd een super thermische dag te worden! Rond 10:00 kwam Bart Pennenland ook aan lopen om mee te gaan vliegen. Hij zit met zijn gezinnetje aan de andere kant van de heuvel (Hermagoor) en kwam bij ons een dagje vliegen.

  2016-05-06-101046Vandaag is er nog steeds de wedstrijd van de Delta’s dus we besluiten om naar de hoge Embergerstart 2 te gaan (1900 mtr.) Daar heb je ook mooi de wind van voren bij Oostwind en is het niet zo druk. Het laatste stuk moet je omhoog lopen dus dat was weer lastig voor Jan P. Ik heb zijn pakzak maar boven op de mijne gegooid zodat hij wat makkelijker gaat. Hier en daar moest je nog door een flart sneeuw. Marc was er ook en nog wat andere nederlands piloten.

  2016-05-06-101547We hebben ons klaar gemaakt en zijn toen 1 voor 1 weggestart. het ging al snel keihard omhoog en de bellen waren smal en fel. Ik ben ook weggestart en vloog al gauw een bel in. Na wat draaien ging ik als een raket omhoog maar toen merkte ik aan m’n scherm dat er iets stond te gebeuren: hij werd week en ik donderde naar beneden in een soort luchtzak. Vervolgens klapte de linkerkant voor 90% in en roteerde het scherm hard naar links. Ik probeerde met gewicht en door het vastpakken van de rechterriser nog wat koers te houden maar daar was geen beginnen aan. Ik zat laag en heb dus toen onmiddellijk m’n reserve in de vrije ruimte gegooid. Terwijl die naar beneden viel en ontplooide, werd hij “uit de lucht gevist” door mijn snel roterende scherm en hing mijn noodchute door de lijnen van m’n hoofdscherm. Toen had ik dus niets vliegend meer boven me… Maar kennelijk is het mijn tijd nog niet want plots begon mijn hoofdscherm weer te vliegen en stopte de rotatie (topskerm zo’n Sensis!). Ik heb toen onmiddellijk de noodchute in de lijnen naar beneden geharkt en vast gehouden zodat deze niet meer los kon komen en lucht zou vangen. (dat zou tot een rotatie leiden). De stuurlijnen werkte nog en liepen vrij dus die kon ik nog gebruiken. En met de noodchute in de linker lijnengalerij ben ik toen maar naar de landing gevlogen… Dat baarde daar nogal wat opzien natuurlijk en Ayke kwam meteen naar me toe om te vragen wat er gebeurd was. Hier de foto’s van mijn landing met reserve in de lijnen:
  2016-05-06-113044 2016-05-06-113048 2016-05-06-113051 2016-05-06-113100

  Toen ik de boel ingepakt had hoorde ik dat Pietert geland was bij Dellach en ben ik hem gaan ophalen. En toen ik Pietert net in de auto had hoorden we op de porto dat Bart ging landen bij Dolsach. Dus zijn we links af geslagen en zagen hem al vliegen en landen… Zo snel heeft ie nog nooit een retreive gehad! :-). Terwijl we Bart z’n spullen opgeruimd hadden en in de auto zaten hoorden we dat Jacqueline geland was bij Berg im Drautal dus die hebben we ook maar even opgepikt 🙂

  De rest van de middag hebben we gezellig op de landing gekeken hoe alle Delta’s binnen kwamen en dat was heel gezellig. Rond 16:00 was Ayke weer terug van de 500 en zijn we even mijn reserve gaan vouwen. Gelukkig had hij nog een Lightness-2 container voor de noodchute en kan ik morgen weer vliegen…

  ‘s Avonds heb ik Chicken-tonight gekookt voor mijn kooters (Den Vloam en Pietert) met het restant verse groenten die ik nog had en heul veul kip (ze kennen hier geen kleine beetjes kip in de winkelt). Jan en Roos kwamen ook gezellig bij ons eten. Zij hadden gerookte forel gehaald aan de overkant van de Drau en met toostjes en salade was dat uitstekend te hachelen. Daarna hebben Pietert, Den Vloam en ik nog een hassebassie genuttigd en getoost op de goede afloop van mijn akkevietje.
  HIER wat foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 20:56

Leave a Reply