juni 2016
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 17jun

  We hebben nog nooit zo in twijfel gezeten als nu… Waar gaan we heen?!… De weergoden hadden het de hele week niet zo best voor met Zwitserland, en daar wilden wij juist naar toe. In de hele Alpen is het trouwens zeer matig en de voorspelling dat het beter zou worden zat op 50%.

  20160617-162523

  We hadden als alternatief Noorwegen in het hoofd, dus ik had al een tas met spullen voor Patricia en een paardenbeeld (kado voor Mika) opgehaald bij het huis van m’n vader in Dronten om mee te nemen (mijn vader zit ook in Noorwegen nu dus dat zou extra gezellig zijn).

  Na heel veel weer-updates van onze Laffe Teckel meteorologen Olafski en Jappie en de verwachting  van 60% dat het Azoren-hoog het zou winnen (goed weer in de Alpen) was het gooien van een dobbelsteen nét niet nodig en hebben we voor de Alpen gekozen. We gaan een omtrekkende beweging maken via het Aostadal (ligt in de luwte van de Mt Blanc, Gran Combin, Matterhorn en Monte Rosa: de hoogste bergen va ons continent) om uiteindelijk naar Lauterbrunnen te gaan Het weer moet eerst nog wat opknappen daar.

  We zijn pas om 10:30 vertrokken met “onze”  (lees: van mijn schoonouders) nieuwe kempert. Jazeker, de  andere kemper is ingeruild voor een kemper met losse bedden in de lengterichting. Dat is minder klimmen en veul meer ruimte. 🙂 Bovendien is deze nieuwer, groter en heeft een iets andere indeling. Dat wordt heerlijk slapen!

  De reis verliep goed en we hebben de eerste etappe tot Bad Bellingen gereden. Dat is een kuuroord met kemperplaatsen en daar hebben we eerder gestaan. De kempert rijd as een tiet en voldoet prima. ’s Avonds hebben we relaxed gedaan en een lekkere cup-a-soup genomen (met droge worst, bier en wijn 😉  ). Daarna hebben we de nieuwe beden even slaap-technisch uitgeprobeerd…
  HIER wat ploagies.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 22:46

Leave a Reply