juni 2016
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 19jun

  Als we opstaan is het heerlijk weer. We hebben weer héérlijk geslapen in het enorme kemperbed. Annie heeft brood gehaald bij de mini-market in het dorp en we hebben relaxed in het zonnetje gegeten.

  20160619-135116Vandaag zijn we gaan wandelen naar Ollemont. Dat is een dorpje in een vallei achter ons dorp aan de noordkant. We hebben de hele dag gezien hoe de bewolking aan de noordzijde ontstond en daar de toppen in de regen en mist hulde. Maar wij liepen heerlijk in de zon. Was echt een beetje een föhn-effect.

  De wandeling was erg mooi en voerde langs berghellingen, kloven en skitterrond Alpenweitjes. Dat zijn net velden met gemengde bloemen boeketten. Skitterrond! eenmaal in Ollemont hebben we even rond gelopen en de kerk van binnen bekeken en zijn toen bij de begraafplaats op het muurtje gaan lunchen. Na de lunch zijn we een weg ingeslagen achter de begraafplaats langs zodat we verderop konden “aantakken” op de “1”: de internationale wandelroute die hier ook doorheen loopt. Dat was erg mooi alngs een berghelling en langs watervalletjes. Op een gegeven moment liep het pad “dood”  tegen een muur waar alleen een grot te zien was met irrigatiegoot. Het bleek dat we door deze uiterst smalle en lage tunnel van 800 meter moesten, en 90% van de lampen deed het niet. Dus we moesten met het lampje van de iPhone door het pikkedonker lopen met de kabel van de irrigatiegoot als geleide… Spooky!!!

  20160619-143249Gelukkig hebben we dit helse avontuur overleefd en hebben we de “gene zijde” gehaald ;-). De rest van de wandeling was mooi met uitzicht op de zuidvallei van Valpelline. Weer terug in het dorp zijn we op een terras neergestreken en hebben daar onze dorst gelest in de zon. Eenmaal terug op de camping hebben we nog uiterst relaxed in de ligstoel gehangen met een hassebassie en daarna zijn we onder de douch door gerend. We gaan vanavond naar de pizzeria dus we moesten wel een beetje fris ruiken 🙂

  Rond een uur of 8 ’s avonds zijn we met een omtrekkende beweging (bleek achteraf) naar de pizzeria gelopen en hebben daar lekker gegeten. Daarna nog een ijsje en toen zijn we weer via een andere (snellere) weg naar de camping gelopen. Ik heb vervolgens wat voorbereidend werk verricht voor de webloggert en daarna zijn we maar eens ouderwets gaan yahtzeeën ! We hebben 3 potjes gedaan en Annie heeft me (weer) met 2-1 verslagen 🙂
  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 21:10

Leave a Reply