juni 2016
Z Z M D W D V
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 25jun

  We zijn weer later uit bed gekomen dan gisteren… Stelletje slaapkoppen worden we. Het is lekker weer, maar wel meer bewolking dan gisteren rond deze tijd. Vandaag is er wat overontwikkeling verwacht en dat kun je nu al zien opbouwen. We gaan dus maar niet hoog de bergen in om te gaan wandelen. Maar wat dan is de vraag: wat dan?Na een lekker ontbijtje hebben we de weer-app’s er maar eens op na geslagen… De volgende plek waar we heen willen (Lötschental) ziet er morgen – weertechnisch gesproken – prima uit… En ook de dagen er na zien er goed uit. Dientengevolge gaan we deze dag dus maar gebruiken om te reizen. Ik ben gaan afrekenen en we wilden net de boel op gaan ruimen, of er begon een enorme wind te waaien en het begon te donderen en te regenen. Verderop op de camping zag ik hele stofwolken omhoog draaien dus het was zaak om als de gesmeerde bliksem de luifel in te draaien. Annie hing aan de luifel terwijl ik hem naar binnen draaide met een noodgang en we kregen hem net op tijd veilig opgeborgen voordat rondom ons heen van alles door de lucht vloog en luifels en tarpen los geblazen werden.

  Gletsjer van de Mt Blanc

  Gletsjer van de Mt Blanc

  We zijn in de kempert gedoken en hebben de bui afgewacht. Na een half uurtje was de wind gaan liggen en werd het weer droog. We hebben de rest afgedroogd en in de kempert opgeborgen en zijn toen vertrokken. TomTom wilde ons weer over de Bernhardpas leiden, maar wij wilden liever door de Mont Blanc tunnel, zodat we nog een stukje Frankrijk mee konden pakken. Dat vonden wij mooi en ook handig omdat we dan waarschijnlijk zo’n grote supermarkt tegen zouden komen (Carrefour of Intermarché). Toen we er achter kwamen dat je voor die k*t tunnel 58 eurie moet betalen met een kempert hadden we natuurlijk meteen weer spijt 😉

  Afijn, de rit was wel erg mooi en indrukwekkend. Want je rijd tegen de achterkant van de Mt Blanc aan richting de tunnel en dat is een heul mooi gezicht. En ook als je de tunnel weer uit komt is het skitterrond. En inderdaad kwamen we bij Chamonix een mooie grote Carrefour tegen zodat we flink wat in konden slaan (Zwitserland is vrij duur you know). Rond 17:30 arriveerden we aan het eind van het dal bij een parkeerplaats met slagbomen er voor. Maar de camping zagen we niet. Ja der stonden een paar campers in een weiland bij een riviertje; zou dat dan de camping zijn? Nou ja dus: dat was de camping. Stroom is er niet en er staat alleen een “sanitair-container” met 3 toiletten, wat wasbakken en 2 douches achter een gordijn (dus niet afsluitbaar). Maar wel en SKITTERROND uitzicht rondom… Overal hoge pieken en gletsjers en we zagen de mormeltieren rond rennen en boven op een steen zagen we met de verylooker al 3 Steenbokken! Kortom: top!
  25-1-bWe hebben de stoelen en tafel er uit gepleurd en zijn eerst eens gaan genieten van de zon, een hassebassie, wat kaas, stokbrood en wat droge worst… Daarna heb ik het prakkie fusili uit de vriezer opgewarmd en hebben we gegeten. Na het toetje (vanilleyoghurt) hebben we even de omgeving verkend. Nu zitten we in de kempert te lezen en te weploggen en gaan we zo weer dom Yahtzeën 🙂

  Hier wat PLAATJES van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 19:58

Leave a Reply