augustus 2016
Z Z M D W D V
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 23aug

  Vanavond hebben we afgesproken om de aangepaste aflooplier te gaan testen. Jeeraar heeft een mooi rustig weggetje gevonden in de buurt van het geluid-sport-centrum nabij Emmen. Steengroeve en ik zijn vanaf Oosterwolde meegereden met Bruggenkamp en we hebben in Emmen eerst even de patatzaak aangedaan 🙂

  Vervolgens zijn we naar de afgesproken plek gegaan, waar Jeeraar en Henk Dijk (de maker van deze aflooplier) al stonden te wachten. Marianne kwam ook aanrijden met koffie en koek! Later kwamen nog wat “genodigden” kijken en foto’s maken.

  De lier is na de eerste test een paar jaar geleden dus aangepast, en de remkracht word nu met lucht- en oliedruk geregeld via een draaiknop. Heel ingenieus. Ik “mocht” als eerste dus best spannend. Ik heb 2 vluchten gemaakt en dat ging eigenlijk best goed.  Later kwam Theo ook aanzetten en hij heeft ook nog een vlucht gemaakt. Toen was de accu voor de compressor leeg. Er moeten dus nog wat aanpassingen gedaan worden (o.a. stroomvoorziening en wat beschermkappen en platen en een kapmechanisme wellicht) maar dan hebben we een hele leuke nieuwe liermogelijkheid erbij!

  HIER de fotoreportage.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 22:44

Leave a Reply