september 2016
Z Z M D W D V
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 14sep

  Vandaag is het wederom skitterrond weer. Na een zeer relaxed ontbijtje – waarbij de campingkat van ontbijttafel naar ontbijttafel sjokte – zijn Laura, Jan10uh, Lienepien en Annie gaan fietsen. Ze hebben totaal zo’n 45 km gefietst en hebben o.a. het oude gedeelte van Feltre bekeken en daarna ook naar de landing gefietst.

  2016-09-14_140452

  De Fiets Chickies

  We hadden vandaag grootse plannen omdat de wind ideaal was om richting Belluno te vliegen. In de lucht was het echter rete-turbulent en daardoor wou niemand lang boven Monte Avena blijven om hoogte te winnen en zijn sommigen te vroeg weggestoken richting zuid-oost… Dat resulteerde in een aantal buitenlandingen (Theo en Jeffrey). Anderen hebben hoogte gemaakt en zijn richting camping gevlogen (Bart en Wytze) en sommigen zijn op de landing geland. Ik kon nadat ik weggestoken ben (te laag) uitgezakt en ben op een langgerekt open stuk gras geland tussen de bomen. Theo kon na de oversteek ook geen lift vinden en is iets verderop geland richting Feltre. Ik ben vervolgens op de Dolomiti-bus gestapt en 3 km. verder bij Croce d’ Aune weer uitgestapt. Daar was het nog 3.5 km lopen omhoog. Gelukkig kreeg ik halverwege een lift van een pick-up. Boven aangekomen stond nog en aantal Teckels te wachten… De wind/thermiek was dermate hard geworden dat er niet gestart kon worden (tenzij je angstklier operatief verwijderd was).

  Na nog wat wachten werd het echter steeds rustiger en dorst McDirk wel te starten. Al gauw volgde Theo en ik ook. In de lucht was het heel thermisch en ik zag dat er boven de pukkel naast de landing een mooi thermiek wolkje stond. Ik ben daar naar toe gevlogen en in 1 streep naar de wolkenbasis gedraaid. Toen ben ik richting zuid weggestoken. Ook Theo draaide hem achter mij mooi omhoog en McDirk kwam iets minder hoog. Na de oversteek zat ik nog retehoog en het was eigenlijk dè kans om door te steken richting Bassano, maar het uitzicht op een joekel van een Cumulo Nimbus op rechts gooide roet in het eten… Ik dorst het niet te wagen om hem nog hoger op te draaien met het risico opgezogen te worden door deze jetzert. Ik had al weinig voorwaartse snelheid meer vlak bij de camping, en zelfs met speed uitgetrapt en grote oren ging ik maar met 1.4 meter per seconde omlaag. Dat duurde ongeveer een kwartier waarna ik mooi boven het meer vloog en hem aan de grond kon zetten. Later kakte de CB gewoon in en hadden Theo en ik dus eigenlijk gewoon door kunnen vliegen en wellicht alsnog een topvlucht kunnen hebben… Bummer!

  2016-09-14_160334

  Stefke boven de camping

  Theo volgde ook en kwam ook mooi hoog aan op de camping. We hadden er eigenlijk niet meer op gerekend, maar ook McDirk kwam op een gegeven moment over de heuvel aan zetten en haalde de camping. Sjappoo! ’s Avonds hebben we zelf gekookt: sommigen hebben de BBQ weer aangestoken, en anderen hebben anderszins de restjes van gisteren opgemaakt.
  HIER de foto’s van weer een mooie dag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 20:09

Leave a Reply