oktober 2016
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 03okt

  Vanmorgen werden we wakker met skitterrond weer. Helaas is de windrichting voornamelijk noord vandaag en best pittig op hoogte.. Da’s  jammert. Maar goed, we gaan in ieder geval een ochtendvlucht maken dus na het ontbijt zijn we met de busjes naar Belvederre / Prodol gereden.

  2016-10-03_100023
  Daar moesten we even wachten tot de wind goed werd en toen zijn de eerste weggestart. Het was in de lucht wel te doen, en een aantal van ons vond leuke thermiek en hebben mooi  wat hoogte gewonnen. Toen ik op bijna 2000 meter was begon ik wel turbulentie te krijgen en waarschijnlijk wss daar de schering laag tussen de harde meteowind en de thermische wind. Ik ben toen uit de bel gevlogen en langzaam naar de landing gegaan. En daar kwamen we de 2e scheringlaag tegen waarbij de wind op 100 meter nog pittig noordwest was, en op de grond 180 graden omgedraait. Dat is best wel raar op dit tijdstip. Er waren meer piloten die het raar turbi begonnen te vinden en dat hebben we gemeld bij Ayke. Het wegstarten is toen gestopt…

  We hebben de boel ingepakt en zijn met de busjes de Sellapas opgereden om te kijken of het wellicht soarbaar is aan de noordkant. Maar daar aangekomen bleek dat de wind écht te hard was. Toen hebben we ons maar vergrepen aan de Gulashsuppe, gebak, koffie en thee op het terras. Daarna opperde iemand om naar de Locomotief te lopen. Dat is een markante steenformatie boven de Sellapas die de contouren heeft van een Locomotief. Dus een aantal van ons is naar boven gelopen. Dat was erg leuk en we hebben genoten van de prachtige uitzichten over het Sellamassief, de Marmolada gletsjer en de pukkels Lankofel, Plattkofel en Grohmann.

  2016-10-03_134504
  Daarna zijn we weer terug gereden richting Pordoipas en daar wilde een groepje wel met de grote bak omhoog en een groep wilde terug naar het hotel. Ik ben met m’n vriendjes terug gegaan naar het hotel en daar hebben we op het terras genoten van een heerlijk Ländebiertje in het zonnetje. En op een gegeven moment kregen we wat trek dus hebben we en “kleine”  Jausenplatte besteld. Dat is een “plankje” met kaas en worst en van dat soort lekkere dingetjes. Nou, check de foto’s maar eens om te zien wat er toen op tafel werd gezet… We kregen bij het diner geen hap meer door de keel we we zaten mutvol.

  Morgen is het nog steeds noordwind en nog wat harder dan vandaag. Dus waarschijnlijk niet vliegen… We hebben al een alternatief gevonden, want we hebben wat fanatieke wandelaars in de groep, en die hebben op de kaart al een mooie wandeling bedacht 🙂
  HIER de foto’s van vandaag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 21:39

Leave a Reply