oktober 2016
Z Z M D W D V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Laatste berichten

Archief

Linke soep

Zoeken

 • 04okt

  Vandaag weer skitterrond weer maarrr…. Te harde winde uit de verkeerde hoek. Ook dit was verwacht maar we zijn na het ontbijt toch nog even op de lage Belvedère start gaan kijken. En daar bleek al gauw dat het niet verstandig was om te gaan vliegen, want de wind was daar al best aanwezig en al vlagerig. En dat klopt niet voor dit tijdstip…

  2016-10-04_122232Gelukkig waren er gisteren al uitgebreide wandelplannen gemaakt zodat we meteen op de Pordoipas uit konden stappen en onmiddelijk aan onze monstertocht konden beginnen. Weg zijn op de Pordoipas linksom de pukkel richting Belvedère gelopen en toen linksaf over de kam. Sommigen zijn echt over de kam gelopen met veel steig- en daalwerk, en anderen hebben – daar waar mogelijk – de route aan de zuidkant genomen in de luwte en in de zon en wat meer horizontaal.

  We zijn helemaal tot aan het skistation “Porta Vescova” recht tegenover Arabba gelopen, en vanaf daar de route naar beneden gevolgd (900 meter afdalen!). Onderweg hebben we ook nog vers-gezette koffie gekregen van Steven boven op een hoge pukkel. Hij had z’n brander meegenomen en filterkoffie 🙂 En boven Arabba hebben we nog veel Mormeltieren gezien en een kudde Gemsen (zie foto’s). Erg gaaf!

  Er is ook nog een kleine afvaardiging naar de Sellapas gereden om te soaren aan de noordkant als het mogelijk was. En in het begin was de wind echt te hard, maar later werd ie toch vliegbaar en hebben Marco, Ayke en Mischa wat kunnen doen. Job heeft uiteindelijk niet gevlogen maar wel lekker gegroundhandled… Ook is er een kluppie naar de gangenstelsels uit de eerste wereldoorlog gegaan.

  2016-10-04_174003Bennie, Pieter en ik waren rond 16:30 weer terug bij het hotel, en toen kwamen toevallig ook de 2 busjes terug. De rest van de wandelaars hadden wat meer tijd nodig, maar die hebben ook wat meer klimwerk gedaan. Wij hebben op het terras van het Hotel als eerste de oververhitte wandelschoenen uitgedaan en hebben toen onmiddellijk een welverdiende Große Weissen besteld die er in ging als Ketelappert… Totaal hebben we zo’n 15 km gelopen en behoorlijk wat klimwerk- maar nog meer daalwerk gedaan. En dat was geen sinecure…
  HIER onmeunig veul foto’s van een skitterronde dag.

  Posted by stefke-uut-fryslan @ 20:47

Leave a Reply